La policia sospita que el detingut a la porta d’una discoteca era un ‘camell’ habitual de cocaïna

L’home, de 36 anys i resident a Barcelona, ha ingressat de manera provisional a la presó després que s’hagi constatat que fa pocs dies ja va ser arrestat amb una paperina que es va atribuir al consum propi i que els darrers temps ha estat allotjats diferents cops al Principat

La policia ha fet un fort control preventiu aquest cap de setmana en un festival de música electrònica.
La policia ha fet un fort control preventiu aquest cap de setmana en un festival de música electrònica. POLICIA D'ANDORRA

La policia sospita que l’home de 36 anys detingut la matinada de dissabte en les immediacions d’una discoteca que hi ha a tocar de la rotonda de la Comella podria ser un subministrador habitual de cocaïna. Una vegada ha passat a disposició judicial, a primera hora d’aquesta tarda el batlle de guàrdia n’ha decretat el processament per un delicte de tràfic de droga i l’ha enviat de manera preventiva a la presó. El nul arrelament al país i el fet que se li trobessin al damunt 29 embolcalls de cocaïna ha estat decisiu.

S’inicia ara una exhaustiva investigació per intentar esbrinar quin rol jugava aquest resident a Barcelona en les seves estades al Principat. I és que se sospita que era un ‘camell’ en tota regla que es va acabar enxampant com aquell qui diu per casualitat aquest dissabte. Agents de policia que feien vigilància preventiva van veure una actitud sospitosa en l’home i en apropar-s’hi va deixar anar un embolcall que va resultar ser ja mig gram de cocaïna.

Davant d’aquest moviment, se’l va controlar i es va procedir a un escorcoll que va donar com a resultat la troballa de 28 embolcalls i, en total, un pes de poc menys de 28 grams de cocaïna, una quantitat més que significativa en l’escenari dels estupefaents a Andorra. Ja detingut, segons les fonts consultades, es va poder comprovar que feia pocs dies que se l’havia controlat amb unes restes de cocaïna també a la porta d’una discoteca que li va valdre perquè, llavors, els agents de policia que el van enxampar li aixequessin un acte per una falta: el consum de droga.

Els fets van tenir lloc als afores d'un local d'oci nocturn de la capital.

Relacionat

Intentava vendre 29 embolcalls de cocaïna a la sortida d’una discoteca d’Andorra la Vella

Ara se sospita que ja en aquella ocasió, la paperina que portava no era seva, sinó que ja havia vingut al Principat a ‘fer negoci’. De fet, segons els consultats, els darrers temps l’home s’hauria allotjat en diverses ocasions al Principat. Tant en l’interrogatori policial com davant la Batllia de guàrdia hauria justificat aquesta presència força sovintejada a Andorra pel fet que hi té amics i coneguts i hi venia a fer estades.

Com que els investigadors especialistes en la lluita contra el tràfic d’estupefaents té la mosca rere l’orella, i tenint en compte que a l’home se l’ha empresonat de manera provisional aquesta tarda, ara s’inicia una instrucció sota tutela judicial per determinar fins a quin punt arriba l’activitat del processat. S’analitzaran dispositius i es faran altres diligències per determinar si és que l’home havia muntat una mena de punt de venda mòbil de cocaïna al país.

FESTIVAL ELECTRÒNIC

L’‘enganxada’ de la matinada de dissabte va ser, sense cap mena de dubte, la més important dels darrers temps. I, sense discussió, la més destacada, de lluny, d’un cap de setmana que es preveia molt mogut en relació amb la introducció de droga al país. En aquest sentit, hi ha hagut un treball molt profund de control d’un festival de música electrònica que s’ha fet els darrers dies al Pas de la Casa i que, a diferència del que es pensava, no ha comportat els arrestos que es podia preveure.

Sí que hi ha hagut alguns controls positius a la frontera del Baladrà amb alguns turistes que accedien al país amb pastilles d’èxtasi i que tenien com a objectiu gaudir de l’esmentat festival a la localitat fronterera. Ni de lluny, però, hi ha hagut d’haver les actuacions policials que es plantejaven o que hi va haver en l’anterior edició.

Comentaris (2)

Trending