La policia investiga almenys un robatori en un habitatge de l’avinguda Santa Coloma

Les temporades de vacances malauradament són prolífiques en furts amb força, i no es descarta que quan els ciutadans que han marxat del país tornin es trobin amb algun ensurt

Un vehicle de la policia reflectit en el vidre d'un immoble d'Andorra la Vella.
Un vehicle de la policia reflectit en el vidre d'un immoble d'Andorra la Vella. arxiu

La policia investiga com a mínim un furt amb força en un habitatge de l’avinguda Santa Coloma, a l’altura del número 52, que anteriorment havia ocupat un conegut concessionari de vehicles. Els investigadors estan a l’expectativa que n’hi puguin haver més. Malauradament, els períodes vacacionals, com podria ser el Nadal, són aprofitats pels lladres per protagonitzar petits assalts en pisos tot cercant joies i diners en efectiu. Poques coses més interessen a aquest tipus de delinqüents. A tot estirar rellotges.

Investigadors del cos d’ordre treballaven al tomb de quarts de sis d’aquesta tarda a la zona esmentada prenent mostres del lloc, fotografiant evidència del forcejament de l’habitatge i mirant de recollir qualsevol element que els pugui conduir als autors de l’acció delictiva, encara que sol ser molt complicat d’acabar atrapant els responsables de robatoris d’aquesta naturalesa. Pocs detalls han transcendit d’aquest cas. El que sí que es tem és que a mida que ciutadans del país que n’han marxat aquests dies tornin, es trobin en algun malaurat ensurt.

Encara hi ha en investigació l’onada de fins una vintena de furts amb força que hi va haver en diversos punts del Principat a l’estiu, principalment a Encamp, a l’avinguda Príncep Benlloch d’Andorra la Vella o la promoció Salita Park d’Escaldes. Sinó tots, la majoria d’aquells s’atribueixen a integrants d’una mateixa banda que podria ser d’origen georgià i que hauria actuat, especialment, en diverses zones de l’Estat espanyol. Hi ha quelcom més que indicis. Però tot és encara molt incipient.

A l'avinguda d'Enclar és on s'hauria detectat el darrer furt consumat.

Relacionat

Dues dotzenes de furts consumats amb el mateix mètode d’accés i dos sistemes diferents de seguiment

Més incipient és encara, òbviament, la situació del cas de l’avinguda Santa Coloma, on s’han traslladat tant alguna patrulla uniformada com especialistes en delictes contra el patrimoni, que són els que s’encarreguen de la feina més de detall. Les fonts consultades no han pogut precisar si s’havia rebentat el pany o s’havia optat per alguna altra fórmula. L’onada de l’estiu va ser altament especialitzada i preparada, amb marques prèvies per mirar d’assegurar-se si els habitatges estaven momentàniament desocupats o no.

Les fonts consultades han assegurat que més que grans botins, els lladres busquen pertinences que puguin col·locar fàcilment en el mercat negre i que l’accés il·lícit als domicilis atacats els sigui àgil i deixant els menys indicis possibles. Per tant, miren d’evitar indrets gaire controlats, sense càmeres ni als edificis ni als espais públics de l’entorn. Joies, rellotges i si pot ser diners en efectiu, com s’ha dit, són els elements predilectes en la recerca.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending