La policia espanyola troba els dos fugats la recerca dels quals va causar un caos viari al desembre

L’home que es considerava més perillós, amb antecedents per tràfic de cocaïna i homicidi, va morir en un accident de trànsit a Antequera el març i, ara, s’ha detingut el seu company de viatge en una operació antidroga a València

Comentaris

Cues a una de les rotondes de Sant Julià el dia dels controls fronterers.
Cues a una de les rotondes de Sant Julià el dia dels controls fronterers.

19 de desembre del 2021. La policia espanyola va controlar dos homes a la frontera del riu Runer. Se’ls va aturar però mentre es comprovava la documentació, que va acabar sent falsa, van aprofitar que cap agent s’havia quedat amb ells per marxar cames ajudeu-me. La posterior operació del cos d’ordre per intentar atrapar-los va generar un autèntic caos circulatori en ple diumenge d’operació tornada. Ara, un dels individus ha estat detingut a València, en part, gràcies a la col·laboració andorrana. L’altre va morir en un accident de trànsit a Màlaga.

Se’ls cercava des de fa temps, de fet, des d’abans de l’incident a la frontera hispanoandorrana. A un d’ells se’l considerava molt perillós, ja que se’l buscava per un delicte de sang i, també, per tràfic de drogues. No és d’estranyar, doncs, que quan es va veure controlat a la frontera aprofités la mínima oportunitat per fugir. Els agents que els van aturar van anar a comprovar els DNI lliurats i va ser llavors quan tots dos van fugir a peu per la muntanya.

Cues a una de les rotondes de Sant Julià el dia dels controls fronterers.

Relacionat

La recerca d’uns fugitius per part de la policia espanyola provoca el caos per sortir del país

Aquell dia, la policia espanyola va muntar ràpidament controls per intentar enxampar-los. No ho van aconseguir. En canvi, sí que es van provocar considerables problemes de trànsit, tant a la mateixa N-145 com a dins d’Andorra. Les hores de cua de molts turistes que volien tornar al seu lloc d’origen després d’un dels primers caps de setmana d’esquí de la temporada postpandèmia van ser moltes.

Mesos després, la policia espanyola ha fet públic a través d’un comunicat que tots dos individus han estat localitzats. Arran dels fets el cos d’ordre va treballar, també amb la cooperació dels seus homòlegs andorrans, que es considera “fonamental”, per identificar-los i emetre les pertinents ordres de recerca i captura a nivell nacional.

En el cas de l’home que es considerava més perillós, la policia no l’ha detingut. No ha tingut l’oportunitat, ja que ara s’ha fet públic que, al març, va morir en un accident de trànsit a la població malaguenya d’Antequera. Segons s’ha informat des del cos d’ordre espanyol, al març. Queda clar que havia continuat dedicant-se al tràfic de drogues: en el moment del sinistre mortal duia a sobre documentació falsificada diners en efectiu i una bossa amb un quilogram de cocaïna. Des de la policia també s’ha remarcat que tenia antecedents per aquest delicte però també per homicidi.

Control de la policia espanyola.

Relacionat

Un dels fugats a la frontera està buscat a Espanya per homicidi i tràfic de drogues

L’altre fugat també ha continuat la seva activitat delictiva després de marxar per potes de la frontera del riu Runer. Fins al passat 8 de juliol. Llavors, va ser detingut en el marc d’una operació contra el tràfic de drogues i el crim organitzat efectuada a València. A més d’aquest home, es van detenir tres persones més i es van comissar 44 quilograms de cocaïna, una quantitat important de marihuana, un revòlver, munició, quatre vehicles i més de 32.000 euros en efectiu.

L’home ha ingressat ja a la presó de València. Haurà d’afrontar càrrecs per tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d’armes i falsificació documental.

Comentaris (2)

Trending