Un dels fugats a la frontera està buscat a Espanya per homicidi i tràfic de drogues

La policia espanyola ha tornat a fer aquest dilluns controls més tímids just abans d’arribar a la Seu per mirar si pot localitzar l’home, de nacionalitat espanyola i que tindrien plenament identificat

Control de la policia espanyola.
Control de la policia espanyola.

Com a mínim un dels dos homes que va fugir aquest diumenge a primera hora de la tarda cames ajudeu-me després que la policia espanyola aturés el vehicle amb que viatjaven és perillós. Molt perillós segons les notes de què disposa. De fet, estaria cercat a Espanya per un delicte de sang -probablement un homicidi- i per tràfic de drogues. D’aquí que una vegada descoberta la identitat real del fugitiu es pes un control tan exhaustiu que va crear el caos en la sortida del Principat després d’una jornada de notable afluència turística al país.

La policia espanyola ha mantingut avui tímids controls a l’N-145, just abans d’arribar a la seu, per anar fent filtratges, encara que no es creu que estiguin ja a la zona els dos fugitius, encara que no es pot descartar del tot. El que sí que és clar, segons les diverses fonts consultades, és que l’home, d’entre 35 i 40 anys, estaria plenament identificat. A Andorra no hi ha cap recerca activa formal, però sí que des d’aquesta tarda s’hauria demanat a les patrulles que estiguin més atents del que ja ho han d’estar de forma habitual.

Cues a una de les rotondes de Sant Julià el dia dels controls fronterers.

Relacionat

Jover defensa l’actuació de la policia espanyola: “és natural prioritzar la seguretat pública”

Les fonts consultades han explicat que el fugitiu, de nacionalitat espanyola, estaria implicat en almenys un delicte de sang i amb negocis gens clars relacionats amb estupefaents a Galícia. Anava acompanyat d’una noia igual com ho feia l’altre fugat, que en aquest cas seria sud-americà i no hi consta cap recerca especial. Les dues parelles -les fonts consultades no han pogut confirmar ni la relació exacta entre ells ni que hauria passat amb les dones- viatjaven en un Mercedes Benz de lloguer que va ser aturat vers les 2 de la tarda d’aquest diumenge en accedir en territori espanyol.

Els agents de la garita els van fer apartar-se en un lateral, com en tantes altres ocasions, i haurien comès l’error de marxar tots del lloc per anar a l’habitacle a comprovar la documentació que els havien facilitat. En aquell moment van aprofitar els dos homes per marxar muntanya amunt a peu i deixar el vehicle i les dones allí, davant l’estupefacció d’altres conductors que van veure com els agents també es mobilitzaven.

Retencions a l'interior del túnel de la Tàpia.

Relacionat

Indignació màxima per sis hores de caos per sortir d’Andorra

Tot plegat va generar uns controls durant tota la tarda de diumenge que van provocar immenses cues. Fins a setze quilòmetres de retenció compacta hi va haver entre Anserall, on es va muntar el control principal de la policia espanyola, i fins a la Margineda, fins on va arribar la filera de vehicles indignats en el seu intent, la immensa majoria d’ells, de deixar el Principat. Els controls s’han repetit, de forma molt més suau, durant algunes hores aquesta tarda de dilluns, sense causar ni molt menys les dificultats del dia abans.

Els dos homes disposaven de documents d’identitat falsos, amb la qual cosa se’ls afegeix un nou delicte en la llista d’antecedents. Seria arran de l’explicació de les noies que els policies haurien advertit que els documents que els havien facilitat no eren bons. De fet, els dos fugitius haurien donat identitats falses allí on van anar. Com a mínim, el recercat més perillós. Aparentment, les dues parelles haurien estat allotjades almenys durant el cap de setmana en un hotel d’Andorra la Vella. Per ara no se sabria -o no ha transcendit- el motiu de l’estada de les dues parelles al Principat.

Comentaris (11)

Trending