La recerca d’uns fugitius per part de la policia espanyola provoca el caos per sortir del país

Les cues han començat poc abans de les cinc de la tarda i, per ara, estan provocant una retenció compacta des de la rotonda d’Anserall, on hi ha un control, fins a gairebé la Margineda

Cues a una de les rotondes de Sant Julià el dia dels controls fronterers.
Cues a una de les rotondes de Sant Julià el dia dels controls fronterers.

Els visitants i turistes que volen marxar del país cap a Espanya hauran de tenir paciència a la carretera. Molta. L’operació sortida s’està veient complicada de forma important pels problemes que es registren a l’N-145, a causa dels controls que estaria fent la policia nacional, que està buscant dues persones inicialment controlades a la frontera però que han aconseguit escapar. Ara mateix, la cua per travessar la frontera del riu Runer ja arriba més enllà de Sant Julià, fins a la Margineda.

Els problemes han començat poc abans de les cinc de la tarda. Primer, a l’N-145, però a poc a poc s’han anat estenent a la xarxa viària del Principat. Tocava una llarga estona de retenció abans de poder travessar la frontera i arribar fins a la Seu d’Urgell.

I, ara mateix, la cua és força compacta des de les instal·lacions duaneres fins a la Margineda. I travessar la frontera no és pas cap cònsol. La retenció continua fins a la rotonda d’accés a Anserall.

El principal motiu serien els controls que patrulles de la policia nacional espayola estan realitzant just abans del túnel del Bordar. Segons fonts consultades per Altaveu estan cercant dues persones. Aquestes inicialment havien estat controlades i aturades poc abans de la frontera del riu Runer, però han aconseguit escapar aprofitant, suposadament, que en algun moment no s’ha quedat cap agent vigilant-los.

Ràpidament s’ha muntat el dispositiu, tot i que no està clar si els fugats han marxat cap a la Seu d’Urgell o, pel contrari, han tornat a Andorra. Els agents miren curosament cada cotxe que circula cap a la capital de la comarca veïna i, per tant, alenteixen, i força, la circulació. I això en plena operació sortida des d’Andorra, on s’ha viscut un altre cap de setmana d’elevada afluència turística.

A partir de les vuit de la tarda, com a mínim, la situació hauria començat a millorar a l’N-145. Els controls o bé s’haurien relaxat o aixecat. Això ha anat alliberant la carretera entre Andorra i la Seu de trànsit, i, de mica en mica, s’espera que la millora també es traslladi a la xarxa viària del Principat on, encara a les nou del vespre, hi havia força retencions entre la frontera i la Margineda.

WhatsApp Image 2021 12 19 at 18.36.12

Comentaris (19)

Trending