L’onada de furts en suma dos més, ara a Escaldes

Els desconeguts que van accedir a dos habitatges de la zona dels Hortalets de Guem tornaven a buscar diners, que és el poc que aparentment es van endur

Els dos darrers furts denunciats s'haurien detectat a la zona dels Hortalets de Guem.
Els dos darrers furts denunciats s'haurien detectat a la zona dels Hortalets de Guem. ARXIU

L’onada de furts que els especialistes en delictes contra el patrimoni de la policia està investigant des de mitjan del mes passat s’ha incrementat amb dos casos més. En aquesta ocasió, dos domicilis habitats de la zona dels Hortalets de Guem, a prop del cementiri d’Escaldes. Com en les anteriors vegades, els diners en metàl·lic eren aparentment l’únic objectiu que tenien els desconeguts. Encara que no hi ha ara per ara cap hipòtesi clara, no sembla que els lladres hagin de ser els mateixos que els que van actuar en diferents despatxos professionals d’Andorra la Vella, encara que no es pot descartar del tot.

 

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, aquests dos darrers casos, que es vindrien a sumar a una desena més que hi va haver durant el mes de juliol, es van produir durant la matinada de divendres a dissabte. Les fonts consultades han assegurat que no estava clar si s’havia forçat cap dels punts d’accés als habitatges -ja fos portes o finestres- però sí que sempre evident que els autors dels furts haurien regirat els pisos de manera important. En un cas, segons els consultats, de ben segur.

En tot cas, i en l’únic dels dos darrers furts en què els afectats haurien arribat a quantificar ara per ara el furt, s’haurien trobat a faltar uns tres-cents euros en metàl·lic. En aquest sentit, tots els casos sí que lliguen, tant els furts que hi ha hagut en despatxos professionals com els altres que s’han detectat en domicilis particulars: l’objectiu són diners i, sortosament, ara per ara només s’han aconseguit sostreure petites quantitats de diners.

L'edifici de l'ACA va ser víctima de furts la matinada del 17 de juliol.

Relacionat

La policia identifica dos homes presumiblement georgians com autors dels furts a despatxos

Al marge del dos ‘cops’ que hi va haver les matinades dels dies 15 i 17 de juliol als carrers Prat de la Creu i Baixada del Molí i, després, a Babot Camp, tots a la capital i en despatxos professionals inclosa la seu de l’Automòbil Club (ACA), el dos caps de setmana immediatament següents s’haurien també denunciat furts en xalets d’Encamp i del Tarter. Els investigadors miren de treure l’entrellat per saber si tots podrien tenir la mateixa autoria o hi hauria més d’una banda implicada.

En el cas dels despatxos professionals, per les imatges que es tenen i les dades de què es disposa, majoritàriament procedents del testimoni del llogater d’un dels despatxos de Prat de la Creu que tot fent la mudança s’hauria trobat de matinada els dies previs als primers furts dos joves sospitosos, els indicis apunten a individus de l’Europa de l’Est, i potser de Geòrgia, com a possibles responsables dels fets. En tot cas, el treball de recerca es du a terme molt discretament per tal d’intentar enxampar els implicats.

Etiquetes

Comentaris

Trending