La noia de l’apunyalament del bus podrà sortir de la presó per anar a treballar

La condemna se li va imposar per la via ràpida, li suposa una condemna de semillibertat i està obligada a seguir tractament psiquiàtric si no vol passar-se més temps a la Comella

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

La noia de 25 anys que va ser detinguda la matinada de dissabte després d’agredir amb un ganivet un altre dels passatgers que, com ella, baixaven en un bus nocturn cap al centre del país procedents de la festa major de Canillo podrà sortir de la presó per anar a treballar si acredita que realment té una ocupació. La resta d’hores, inclosos els dies festius, dels propers quatre mesos els haurà de passar a la Comella. A més, està obligada a seguir un tractament psiquiàtric estricte si no vol passar-se més temps reclosa al centre penitenciari.

La noia va ser condemnada dissabte a la nit per la via ràpida, a través d’una ordenança penal. Li suposa una condemna de quatre mesos de semillibertat. És a dir, que ha d’acudir a la presó si no és per sortir per treballar. Però ha d’acreditar dita feina. La condemnada en qüestió, que en diversos àmbits està considerada com a conflictiva i que ja havia protagonitzat algun altre incident similar però a priori no de la gravetat del de la matinada de dissabte al bus, hi ha hagut temporada que sí que ha treballat com a assalariada més enllà que té una feina autònoma.

Un control policial nocturn.

Relacionat

La noia detinguda per l’apunyalament hauria usat la navalla sense cap motiu aparent

Un dels problemes que pateix, segons diverses fonts consultades, és que no segueix el tractament mèdic estricte que hauria de seguir per controlar les diferents patologies que pateix, de naturalesa mental. Això no obstant, no impedeix que sigui conscient dels actes i que pugui tenir clar que l’altercat que va protagonitzar dalt del bus que baixava de la festa canillenca és greu. Per això se li ha imposat la condició d'haver-se de sotmetre a tractament si no vol que s'ampliï la pena de reclusió ferma.

De fet, l’atac amb un ganivet de port prohibit per les seves dimensions, hauria pogut tenir conseqüències molt més greus si la víctima, un jove de 21 anys que estava dalt del vehicle amb tres nois més que van ser objecte de les increpacions de la condemnada només pujar aquesta al bus, no hagués reaccionat amb rapidesa i hagués interposat el seu braç a l’acció de la noia amb el ganivet, que hauria pogut anar a qualsevol altre zona molt més sensible del cos.

Accés al centre penitenciari.

Relacionat

Empresonada l’autora de l’apunyalament al bus que baixava de la festa major de Canillo

Amb tot, i malgrat denunciar el fet formalment entre altres coses per recomanació dels propis agents que van muntar un dispositiu al tomb de la plaça de l’Església d’Escaldes per pal·liar el que inicialment semblava que podia ser una batussa a l’interior del vehicle de línia, la víctima no va tenir res a dir durant la vista ràpida que es va celebrar dissabte mateix a la tarda.

El Codi de procediment penal permet als batlles i tribunals aquest format, però hi ha moment i delictes davant dels quals sembla, com a mínim, estrany que el perjudicat, i més en un cas com aquest, almenys a nivell penal no hi pugui tenir res a dir i ni tan sols se li demani opinió.

Comentaris (13)

Trending