Empresonada l’autora de l’apunyalament al bus que baixava de la festa major de Canillo

La Batllia envia a la Comella la jove que va brandar una navalla contra un altre dels passatgers, a qui inicialment va retreure que ocupava un seient que creia que li corresponia

Accés al centre penitenciari.
Accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

La noia de 25 anys detinguda la matinada de dissabte després que causés un tall profund en l’avantbraç d’un dels passatgers del bus de línia amb el qual tots dos tornaven al centre del país procedents de la festa major de Canillo ja ha passat una primera nit al centre penitenciari. La Batllia va decidir enviar la jove a la Comella en considerar que les patologies que pateix i que li poden generar trastorns mentals no li impedeixen ser conscient de la gravetat del fet que va protagonitzar. A més, i més enllà de l’acció pròpiament dita, cal tenir en compte que el port del ganivet que duia és il·legal.

Els fets van passar al tomb de les 5 de la matinada de dissabte en el trajecte que va de Canillo a Escaldes. Tant la noia, que ja es va enfilar al vehicle cridant i buscant raons, com el grup de quatre joves en què es trobava el noi de 21 anys que acabaria ferit tornaven a casa després d’haver assistit a alguns dels actes de la festa major canillenca. L’agressora, de molt males maneres, va recriminar als joves, per a sorpresa d’altres passatgers, que ocupaven un seient que li corresponia atès que pateix una discapacitat.

Els joves, mirant de calmar la noia en ser conscients que estava sota la influència d’alguna substància més enllà de les patologies mèdiques que pogués sofrir, es van aixecar per no tenir més problemes i li van cedir el seient. I no va ser fins una estona després, i poc abans d’arribar a Escaldes on el grup de nois pretenia baixar del servei nocturn de bus, quan la noia, sense cap altre motiu aparent, es va abraonar davant el noi amb el ganivet a la mà.

Un control policial nocturn.

Relacionat

La noia detinguda per l’apunyalament hauria usat la navalla sense cap motiu aparent

El ferit va poder esquivar l’embranzida de l’agressora, que no està gens clar on podia haver anat a parar -aquesta circumstància és clau per determinar la qualificació penal del comportament anòmal advertit-, i sols va sofrir, vist el que hauria pogut eventualment ser, un tall en un avantbraç que va requerir de diverses grapes per suturar-lo. La incisió de la fulla a punt va estar d’arribar fins a l’os. Entre els joves i altres passatgers van contenir l’agressora i es va mobilitzar la policia, que a l’altura de la plaça de l’Església d’Escaldes va muntar un dispositiu amb quatre patrulles que va culminar amb l’arrest de la noia.

Les patologies que pateix la noia la fan tenir en algunes ocasions, segons fonts consultades, actituds fora de mida i fins i tot reaccions violentes. No seria la primera vegada que usa un ganivet contra tercers tot i que l’Altaveu no ha pogut corroborar si en el cas previ aquest fet li va comportar algun tipus d’antecedent. Sia com vulgui, i malgrat el diagnòstic mèdic que té, la jove és conscient dels seus actes i de la gravetat que poden arribar a tenir alguns dels seus comportaments, com l’hagut la matinada de dissabte.

És probable que la ingesta d’alcohol mesclada amb els tractaments farmacològics a què està sotmesa per controlar les patologies de caràcter psiquiàtric que pateix alteressin més encara el seu estat d’ànim i això expliqués, en part, el comportament que va tenir només pujar al bus. Però la batlle de guàrdia hauria conclòs que en res explica l’agressió protagonitzada. Caldrà veure fins on arriben, també, les accions legals que pugui emprendre la víctima.

Comentaris (7)

Trending