Els Mossos desmantellen una plantació de marihuana a Coll de Nargó

El cos d’ordre va decomissar fins a 1.740 plantes i va detenir les tres persones que presumptament gestionaven l’activitat delictiva i que, posteriorment, han estat enviats a presó pel jutge de la Seu d’Urgell

Les plantes de marihuana decomissades pels Mossos.
Les plantes de marihuana decomissades pels Mossos. Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una plantació il·legal de marihuana a una zona boscosa de Coll de Nargó, a l’Alt Urgell. L’operació ha acabat amb tres persones detingudes i, posteriorment, enviades a presó i amb el comís de fins a 1.740 plantes. A tots ells se’ls imputa un presumpte delicte contra la salut pública.

L’operació va ser coordinada per agents de la comissaria de la Seu d’Urgell, arran d’una investigació iniciada a finals de març. Llavors, es va tenir coneixement de la possible existència de la plantació, que es localitzaria a la pedania de la Gavarra.

Ràpidament, es va sospitar que els responsables podrien ser uns vells coneguts del cos d’ordre català. En concret, un grup de persones a les quals el setembre del 2021 ja havia estat controlat per un fet similar. En aquell moment, es va localitzar un cultiu de marihuana també prop de la població, amb 2.000 plantes intervingudes.

Per això, es va procedir a fer una sèrie de seguiments i vigilàncies. Això va permetre trobar la nova plantació. Aquesta estava en una zona boscosa, entre Gavarra i Vallderques, al terme municipal de Coll de Nargó. També es va poder identificar vàries persones i vehicles que entraven i sortien del terreny de cultiu.

El passat dimarts, es va procedir a l’operació. Es va preparar un dispositiu amb diverses dotacions de mossos i el suport d’un helicòpter. Es va desmantellar la plantació i es van interceptar 1.740 plantes. També es van detenir les tres persones que, presumptament, s’encarregaven de gestionar el cultiu, tres homes de 23, 34 i 36 anys respectivament.

Un d’ells, de fet, ja té antecedents. Tots van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d’Urgell. Aquest ha decretat presó preventiva.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending