Mor a València el pres de la fuga de la Comella una setmana després de recuperar la llibertat

Les addiccions haurien jugat una mala passada a José Luis Tribaldos, que serà traslladat aquest dilluns cap a Jaén, on va néixer i on serà enterrat

Una imatge de José Luis Tribaldos abans de ser detingut al Principat.
Una imatge de José Luis Tribaldos abans de ser detingut al Principat. ARXIU

La vida en llibertat, malauradament, encara no li ha durat deu dies. José Luis Tribaldos, el pres que l’octubre de l’any passat va protagonitzar durant unes hores una fuga del centre penitenciari, ha mort a València. Les addiccions a la droga que l’havien perseguit des de nen li haurien jugat una mala passada després de mesos sense consumir-ne. Tribaldos havia deixat la Comella i Andorra el 26 de novembre, després de complir la condemna imposada pels furts amb força continuats que va protagonitzar el juliol del 2019 i que van comportar la seva primera detenció.

Tribaldos va ser condemnat a un any de presó ferma per aquells furts en un parell de bars-restaurants del carrer na Maria Pla d’Andorra la Vella. Pel mig, va haver de complir també sis mesos més ferms pel crebrantament de condemna, que és com es va qualificar la fuga que va protagonitzar i que va fer que durant quatre mesos tota la policia, helicòpter inclòs, es mobilitzés per intentar localitzar-lo. Tot i l’agilitat que va mostrar per saltar del pati del mòdul on estava aïllat per mal comportament, el seu dèbil estat de salut no el va permetre anar més enllà de Santa Coloma.

Una imatge de José Luis Tribaldos davant del complex de les Arts i les Ciències de València.

Relacionat

El pres de la fuga se’n torna a València

Conflictiu i apreciat alhora al centre penitenciari, la seva defunció ja ha transcendit a la Comella, on la notícia ha causat una forta commoció encara que no hagi sobtat del tot. Va deixar la presó fa dos dijous. La policia el va acompanyar fins a la frontera per tal de garantir-se que deixava el Principat. N’estava expulsat. L’home tenia pressa per tornar a València i retrobar-se amb la seva parella. I amb les amistats de sempre. I hauria tornat al de sempre. Aquest divendres hauria perdut la vida i aquest dilluns serà traslladat a Jaén, la província andalusa on havia nascut feia 43 anys i on serà enterrat.

Comentaris (6)

Trending