El pres de la fuga se’n torna a València

José Luis Tribaldos ha sortit de la Comella aquest matí aquest cop per la porta i de manera definitiva; complerta la pena pels furts amb força comesos, la policia l’ha acompanyat a la frontera

Forma i formarà part de la història penitenciària d’Andorra. El pres que l’octubre de l’any passat va aconseguir fugar-se de la Comella pel pati del mòdul d’adaptació on se l’havia aïllat com a càstig pel seu mal comportament ja és camí de València. La seva obsessió els darrers dies era poder veure la seva parella. En poques hores, José Luis Tribaldos ho podrà fer. El reclús fugat durant algunes hores ha estat alliberat aquest matí. Ha complert les penes imposades.

Tribaldos ha sortit sobre les 10 del matí del centre penitenciari. De fet, l’ha anat a recollir una patrulla de la policia per acompanyar-lo fins a la frontera i assegurar-se del compliment de l’expulsió dictada en el marc de la condemna imposada pel delicte primari que el juny del 2019 va portar aquest ciutadà espanyol, resident en un poble de l’àrea metropolitana de València. Tribaldos va ser detingut, dormint la mona, en un portal del carrer na Maria Pla d’Andorra la Vella, just al costat del restaurant al qual acabava d’entrar per la força i després de fer-hi una important destrossa se’n va endur quatre monedes, begudes -que en part va consumir barrejades amb Trankimazin allí mateix- i alguns productes alimentaris.

batllia tribaldos

Relacionat

L’home que és 'immune' al Trankimazin

De fet, l’home va entrar de matinada en dos establiments del mateix carrer. També se’l va acusar d’haver accedit en un domicili habitat de l’avinguda Meritxell. Tribaldo va reconèixer els robatoris en els bars. Però sempre va negar haver robat en un domicili. I com que no hi havia cap prova d’aquest darrer fet, se’l va absoldre. I pel furt amb força continuat als restaurants se li va imposar una pena ferma d’un any de presó, que és la que ara ha acabat de complir. Abans, havia hagut de fer mig any ferm per la fuga avortada.

El reclús explica que “la meva professió és especialista en la venda ambulant, venent plantes medicinals”.

Relacionat

“Vaig decidir fugar-me per demostrar que això no és una presó de màxima seguretat”

Com que el seu historial a la Comella ha estat ple de conflictes més enllà de tocar pirandó aquella tarda d’octubre del 2019, quan Tribaldos va demanar la llibertat provisional en haver complert cinc sisenes parts de la condemna se li va denegar. Avui, doncs, era el dia de la sortida. De recuperar la llibertat de què ha gaudit durant poc temps a la seva vida. De la quarantena d’anys que té, la meitat pràcticament se l’ha passat en cel·les de diferents presons d’Espanya. Sempre podrà dir que va ser el primer pres en aconseguir fugar-se, encara que fos només durant unes hores, del centre penitenciari d’Andorra.

Comentaris

Trending