Medi Ambient treballa per contenir el vessament de gasoil que ha arribat fins al riu

La ministra ha indicat que no es pot mesurar encara la magnitud, però que en la primera inspecció ocular no s’han detectat truites mortes

Trebalklks¡
Trebalklks¡ ALTAVEU

S’ha intentat evitar, però ha sigut impossible. El vessament de gasoil provocat pel bolcament d’un camió entre l’Aldosa i Anyós ha arribat fins al riu Valira. La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha assenyalat que des del departament es treballa per contenir-lo a diferents punts. Malgrat que no es pugui valorar ni mesurar la magnitud de l’afectació, en una primera inspecció ocular no s’han detectat truites mortes.

Calvó ha assegurat que els Bombers s’han desplaçat ràpidament cap al lloc del vessament i han instal·lat barreres de contenció, “però malauradament una part d’aquest hidrocarbur ha arribat al riu”. Al llarg de la tarda, i des que s’ha conegut l’accident, diversos veïns han alertat que s’observava carburant a les aigües. De fet, alguns d’ells han avisat des del Parc Central, a Andorra la Vella. És lògic, tenint en compte la velocitat que té el riu, que hagi arribat relativament ràpid des de l’Aldosa.

El camió accidentat

Relacionat

Controlat el vessament provocat per l’accident d’un camió cisterna a l’Aldosa

A hores d’ara, ha assenyalat Calvó, els efectius del ministeri es troben als llocs afectats treballant i instal·lant barreres de contenció al llarg de tot el riu, fins a la zona anterior a la confluència amb el riu Gran Valira. Malgrat la rapidesa amb la qual s’ha efectuat tot, no s’ha pogut encara mesurar quina ha estat la quantitat que ha anat a parar a les aigües. Els efectius continuen treballant en l’estabilització del camió i per concretar exactament quants litres ha perdut, tot i que una primera informació ha assenyalat que al voltant de 2.000.

WhatsApp Image 2022 09 07 at 3.53.07 PM
L'aigua al Parc Central, a Andorra la Vella

Tot i que es desconeix l’afectació que podrà tenir finalment a la natura, Calvó ha assenyalat que en una primera inspecció ocular no s’han detectat truites mortes. Això indica que, tal com havia explicat la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, la quantitat que ha arribat a l’aigua no seria força significativa. “Entenem que l’afectació sobre la biodiversitat que es podria veure de forma immediata, de moment no hi és”, ha indicat Calvó.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending