Controlat el vessament provocat per l’accident d’un camió cisterna a l’Aldosa

Els bombers i altres efectius desplaçats a la zona han pogut acotar la fuita i s’entén que al riu ha arribat tot just “una mínima quantitat” de carburant que no ha de provocar una afectació greu al medi

El camió accidentat
El camió accidentat

Totes les alertes s’han encès aquest migdia a la carretera secundària entre l’Aldosa i Anyós. Un camió que transportava carburants ha bolcat i part de la càrrega, uns 2.000 litres, ha acabat  vessant a la carretera, amb el risc d'arribar al riu Valira del Nord. Al lloc dels fets ja hi treballen efectius de bombers, Protecció Civil, COEX i el servei de circulació del comú massanenc. La ràpida intervenció ha permès evitar que el combustible hagi arribat al riu, més enllà d’una “mínima quantitat”. Pel que fa al xofer, ha estat excarcerat però, aparentment, no patiria ferides de consideració.

L’accident ha tingut lloc pels vols de dos quarts d’una del migdia. El vehicle, que transportava carburant circulava per la carretera ha perdut el control i ha bolcat, per causes que ara s’hauran d’investigar. Tot just a la sortida de l’Aldosa. El camió ha estat l’únic vehicle implicat en el sinistre.

En total, es calcula que del vehicle han vessat uns 2.000 litres; ara falta acabar de buidar-lo, operació per a la qual abans cal redreçar-lo

A conseqüència del sinistre, part del combustible ha vessat a la carretera i hi havia el risc que pogués afectar també el medi natural de la zona. Justament això és el que han intentat evitar els efectius dels cossos especials que s’han desplaçat a la zona. Així, els bombers han llençat escuma sobre la carretera per contenir la fuita, tot i que alguns testimonis han explicat a Altaveu que almenys una part hauria arribat al riu Valira.

Segons les primeres estimacions, del camió haurien vessat aproximadament uns 2.000 litres. Ara, s’està a l’espera que una grup pugui arribar al lloc per redreçar el vehicle. Aquesta operació és clau per poder extreure de la cisterna la resta de combustible amb prou seguretat per evitar que vessi més líquid. Posteriorment, efectius del comú s’hauran de fer càrrec de la neteja de la via, cal recordar, carretera secundària.

Pel que fa al conductor, els bombers han pogut fer l’operació d’excarceració. Efectius del Servei d’Urgències Mèdiques (SUM) l’estan atenent. Tot fa pensar que les ferides que pateix no són de consideració.  

Des de Govern, s’ha informat que “un cop aplicades les mesures d’urgències, efectius de bombers i medi ambient treballen en la contenció del vessament”. Per la seva banda, agents de policia i urbans de la Massana “en supervisen la seguretat”.

A la zona s’ha apropat la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, per comprovar l’abast del sinistre. En declaracions a Altaveu, ha destacat que “s’ha pogut controlar el vessament”, tot i admetre que “una petita quantitat de carburant, molt mínima” ha acabat arribant al riu. Es confia, però, que l’afectació pel medi serà reduïda.

Etiquetes

Comentaris (22)

Trending