Lloga sense permís el pis de l’ex i intenta treure els inquilins a la força

La policia va detenir la setmana passada una dona que va accedir sense permís a un habitatge que havia arrendat de forma irregular a una família i va agredir la mare i el fill

Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell.
Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell. ARXIU

Si es lloga un pis, cal fer-ho seguint de forma correcta la llei. En cas contrari, poden aparèixer sorpreses desagradables. Un bon exemple és el viscut per una família que va arrendar un habitatge a una dona. No sabien, però, que no era seu i que, de fet, era de l’antiga parella. El problema va arribar quan la suposada arrendatària els va voler fer fora a la força per recuperar l’immoble, conscient que podia tenir seriosos problemes amb l’ex. Al final, tot plegat va provocar la intervenció de la policia.

Els fets van detonar el passat dilluns a la tarda. El pis, situat a Canillo, estava llogat per una família. El problema és que qui els havia arrendat, una dona no resident de 30 anys, no era l’autèntica propietària. L’immoble era de la seva exparella. Presumptament, ho hauria fet necessitada de diners i, evidentment, sense cap paper legal pel mig.

La detinguda va entrar al pis amb les seves claus i a dins va acabar forcejant amb els ocupants, a qui volia fer fora conscients que tindria problemes en haver llogat l'immoble sense autorització del seu autèntic propietari

La dona, però, va entendre que haver llogat un habitatge que no era seu podia comportar-li problemes importants. De fet, l’ex ja li havia demanat en diverses ocasions les claus sense èxit. I va decidir que havia de fer fora els dos ocupants del pis. La família entenia, però, que havia pagat el lloguer, i tenia dret a quedar-s’hi. La tensió va anar, a poc a poc, en augment.

Fins que tot va esclatar ara fa una setmana. La dona que havia llogat l’immoble s’hi va presentar i hi va accedir aprofitant que disposava de les claus. A dins es va trobar els dos llogaters i de les paraules es va passar als crits i d’aquests a les mans. Un forcejament que va provocar lesions tant a la mare com a un dels fills.

Arran dels crits, es va requerir la presència de la policia. Un cop al pis, es va constatar tant l’accés sense permís de la dona al domicili com les agressions. I, evidentment, que havia arrendat de forma irregular l’habitatge. Posats en contacte amb l’autèntic propietari, aquest els va manifestar que feia temps que intentava que la seva exparella li retornés les claus.

Davant els fets, els agents van procedir a la detenció de la dona. En principi, i a l’espera del que dictamini posteriorment el batlle que agafi el cas, se la considera la presumpta autora de delictes contra la inviolabilitat del domicili, la integritat física i el patrimoni.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending