Laika i Apapma uneixen esforços per presentar-se com a acusació particular en el cas del gat de Pal

Els dos detinguts per l’escopetada mortal a un felí de la seva propietat al bell mig d’un espai públic van ser alliberats amb posterioritat per la pròpia policia i encara hi ha marge per querellar-se contra els autors d’un presumpte delicte penat amb presó

Façana de la Seu de la Justícia.
Façana de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Les entitats animalistes Laika i Apapma (Associació protectora d’animals, plantes i medi ambient d’Andorra) s’uniran per presentar una querella criminal contra els dos detinguts diumenge passat a Pal per haver disparat a plaer contra un gat que, a més a més, era de la seva propietat, causant-li la mort gairebé a l’instant. Els dos col·lectius, que encara estan indagant sobre la qüestió, exerciran l’acusació particular davant un presumpte delicte menor penat amb presó i multa.

Els dos homes van ser alliberats al cap d’unes hores d’haver estat arrestats, diumenge a Pal, per la pròpia policia. Això suposa que el cas encara no ha estat jutjat i, per tant, encara hi ha marge perquè es pugui actuar legalment contra els dos homes -oncle i nebot de 54 i 21 anys respectivament-. De fet, segons fonts properes a la investigació avui és factible que els encarregats del dossier policial el trametin cap a la Batllia. I a partir d’aquí seran les autoritats judicials les que adoptin les decisions que creguin escaients.

Una imatge del poble de Pal.

Relacionat

Dos detinguts per matar un gat d’una escopetada a Pal

Encara que de manera informal, representants legals dels col·lectius animalistes ja haurien fet saber a la Justícia que tenen intenció de personar-se en la causa. Si el cas s’hagués jutjat per la via ràpida, a través de la fórmula andorrana de l’ordenança penal, ja no seria possible accionar contra els dos homes que van ser acusats de forma genèrica per la policia d’un delicte contra el medi ambient. Caldrà veure quina lectura en fa la instància judicial. Però no hi ha dubte que, en principi, i a falta de recopilar la informació corresponent, Laika i Apapma acusaran els dos homes d’un delicte de maltractament animal amb resultat de mort.

Una vista general del poble de Pal.

Relacionat

Laika i Apapma estudien accions pel cas del gat mort d’una escopetada a Pal

I és que va ser estricta diversió o mala llet el que va empènyer els dos homes, caçadors, a disparar contra l’animal, justament, amb una de les armes que tenen legalitzades per a la pràctica de la caça. I que va quedar comissada. Hauria estat en ple dia i en un espai però públic del mateix quart massanenc. Testimonis del fet van anotar la matrícula del vehicle al qual van pujar els dos homes i van comunicar el fet a la policia. No és la primera vegada que almenys l’home de més edat, un excàrrec institucional tant comunal com parlamentari, està immers en incidents que tenen alguna mena de vinculació amb la caça.

Comentaris (6)

Trending