Laika i Apapma estudien accions pel cas del gat mort d’una escopetada a Pal

La policia va detenir aquest diumenge un oncle i un nebot ben coneguts al poble massanenc per disparar contra un gat de la seva propietat; testimonis de l’acció van alertar el cos d’ordre després d’anotar la numeració de la matrícula amb què van marxar després dels fets

Una vista general del poble de Pal.
Una vista general del poble de Pal. ARXIU

Com a mínim Laika i l’Associació protectora d’animals, plantes i medi ambient (Apapma) estan estudiant quines accions poden arribar a endegar contra els dos homes, un oncle i el seu nebot, de 54 i 21 anys respectivament, que aquest diumenge van abatre d’un tret d’escopeta un gat que, a més a més, era de la seva propietat. Els fets haurien passat en un lloc prou cèntric del quart massanenc i en ple dia.

De fet, haurien estat testimonis dels fets qui, esparverats i sorpresos davant l’acció que havien vist, van anotar els números de la placa de matrícula del vehicle amb el qual van marxar els dos homes i van alertar la policia. Ben aviat van ser identificats i van ser detinguts acusats d’un delicte contra el medi ambient. Els va ser comissada l’arma amb la qual van disparar i van causar-li la mort a l’instant a l’animal, el caràcter del qual, esquerp, no convenceria gaire els seus amos. L’arma de caça estaria degudament legalitzada per a l’activitat cinegètica.

Una imatge del poble de Pal.

Relacionat

Dos detinguts per matar un gat d’una escopetada a Pal

La situació s’ha estat gestionant amb la màxima discreció. Ni els col·lectius animalistes no constituïts com a tals ni les associacions legalment formalitzades no estaven al corrent del cas. En transcendir la detenció arran de la informació avançada per l’Altaveu, les dues associacions anunciades s’haurien posat a recopilar informació i a intentar analitzar jurídicament quines possibilitats hi ha d’emprendre accions contra els dos homes, que van recuperar la llibertat poc després.

Comentaris (10)

Trending