Investiguen coaccions a un empresari del sector de la construcció relacionades amb prostitució

La Batllia acaba condemnant per la via ràpida per assetjament un jove que hauria estat reclamant diners al negociant arran d’una festa a Sant Julià en què haurien participat diverses noies de companyia

El detingut va passar la matinada de diumenge a les cel·les de la policia.
El detingut va passar la matinada de diumenge a les cel·les de la policia. Toni Solanelles

Les autoritats judicials i policials estan investigant les suposades coaccions de què hauria estat objecte un empresari del sector de la construcció i afins i que, presumptament, tindrien a veure, com a mínim, amb prostitució. Els darrers dies s’han produït almenys dues detencions i en un dels casos s’hauria acabat condemnant l’arrestat per assetjament. En el rerefons, l’exigència de diners al negociant com a contrapartida per no explicar què hauria succeït en com a mínim una festa en què haurien participat diverses noies de companyia.

El fet que la Batllia decidís aquest divendres rebaixar les imputacions inicialment fetes sobre el principal detingut, un jove resident a Sant Julià de 25 anys, i que ‘només’ se l’acabés condemnant de forma condicional i per la via ràpida -a través d’ordenança penal i recobrant la llibertat tot seguit- per un delicte d’assetjament deixa en l’aire, hores d’ara, el curs que pot acabar prenent la investigació. Al jove se l’acusava inicialment d’un doble delicte contra la llibertat. Per les suposades amenaces i coaccions a l’empresari i per presumpte proxenetisme (i, per tant, delicte contra la llibertat sexual).

Els fets que ara s’han investigat i que van comportar, dijous, dues detencions, dels dos homes que suposadament tindrien vincles amb les coaccions, derivarien d’una festa que hi hauria hagut a final de l’any passat en un xalet de Sant Julià

No es descarta que en virtut d’algunes de les declaracions que haurien ofert diferents dels testimonis es vulgui mirar d’aclarir què va passar en l’àmbit de la prostitució i, també, el possible consum de drogues. Per tot això, però, les autoritats judicials haurien d’avançar en noves diligències, després que l’empresari suposadament extorquit denunciés els fets recentment en, suposadament, agafar por després de diversos episodis violents -des de la pallissa a una dona al seu domicili, a Santa Coloma, fins a l’agressió a un obrer del món de la construcció més recentment a Sant Julià.

Els fets que ara s’han investigat i que van comportar, dijous, dues detencions, dels dos homes que suposadament tindrien vincles amb les coaccions, derivarien d’una festa que hi hauria hagut a final de l’any passat en un xalet de Sant Julià on haurien coincidit alguns empresaris de l’entorn de la construcció i en què haurien pres part tres noies domiciliades habitualment, o almenys llavors, a la Seu d’Urgell. El jove ara condemnat per assetjament hauria estat l’enllaç entre les noies i els empresaris de la festa.

Per motius que no han acabat de transcendir i que cal veure si s’acabaran indagant del tot, el jove en qüestió, poc temps després, hauria començat a contactar amb l’empresari que més endavant denunciaria la situació i li hauria començat a exigir petites quantitats de diners. Les fonts consultades no han pogut precisar si s’havien produït ja alguns pagaments. El que està clar, això sí, que la darrera ‘discussió’ seria per 200 euros. En tot cas, veient que les trucades i suposades exigències no s’aturaven, l’empresari en qüestió hauria acabat posant el cas en coneixement de la policia.

Fonts jurídiques han assegurat que, almenys a partir del que va acabar arribant en seu judicial, no hi havia molta rellevància. “El que sí que denota tot plegat”, van insistir les fonts, “és que hi ha molta misèria”. I, per ara, un condemnat per la via ràpida per assetjament. La Batllia va desestimar atribuir-li al jove detingut les amenaces que alguns missatges o trucades semblarien revelar.

Comentaris (2)

Trending