La investigació situa en una font elèctrica l’origen de l’incendi a la planta de reciclatge

Ni els especialistes de la policia ni els bombers, ni en principi tampoc els pèrits de l’asseguradora no han trobat elements per pensar que el foc que va destruir la nau de la Comella no sigui fortuït

Un bomber fent tasques d'extinció de l'incendi.
Un bomber fent tasques d'extinció de l'incendi. Toni Solanelles

Malgrat que encara no hi ha una conclusió tancada i barrada, els primers elements de la investigació realitzada al tomb de la planta de recuperació de cartró que va quedar destruïda arran d’un incendi que hi va haver dissabte passat porten a pensar que l’origen del foc es va situar en una font elèctrica situada en un dels laterals de la nau, titularitat de l’empresa L’Home del Sac i situada a la Comella.

Les fonts consultades no han pogut precisar el motiu pel qual s’haurien iniciat les flames. Però sí que sembla clar el punt on va començar l’incendi. En certa manera, determinar l’indret on s’origina un foc, pels rastres que deixa, és més senzill que establir el motiu concret, que previsiblement seria un deficient funcionament de la font elèctrica esmentada. En tot cas, ni els especialista de la policia i els bombers, que són els primers que van accedir al recinte, ni tampoc els pèrits de la companyia asseguradora, no haurien trobat elements per pensar que l’incendi no sigui fortuït, tal i com es va dir des del primer moment.

La nau cremant.

Relacionat

Els danys soferts per la planta de triatge de la Comella s’acosten al milió d’euros

El foc es va iniciar poc després de les 6 del matí de dissabte de la setmana passada i la gran quantitat de material consumible -especialment bales de cartró- i les elevadíssimes temperatures que l’incendi va comportar, lligat al fet que l’estructura essencial de la nau estava feta amb unes planxes metàl·liques va comportar que en poca estona quedés clar que la nau es calcinaria per complert, com així va ser. El maldecap era evitar que les flames s’estenguessin al bosc i que poguessin saltar cap al forn incinerador, circumstàncies totes dues que es van poder evitar.

Una vegada donat per apagat del tot l’incendi -el fet que algunes de les bales de cartró, molt espesses, fumegessin durant dies va endarrerir una mica l’operació- s’ha pogut entrar a l’interior de la planta i revisar les restes de la mateixa, situant en un lateral on hi havia l’esmentada font elèctrica la zona inici del foc. Ara es podrà avaluar amb més exactitud que les primeres aproximacions el valor del dany causat. Sortosament no hi va haver afectacions personals. I el dany material, en una primera valoració, L’Home del Sac el va situar en alguna cosa més que 800.000 euros.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending