Els danys soferts per la planta de triatge de la Comella s’acosten al milió d’euros

Els bombers es retiren de la nau tot i que no es pot considerar l’incendi com a extingit del tot perquè hi ha una bala de cartró molt compacta que continua fumejant; cada dues hores aniran a remullar

La nau cremant.
La nau cremant. SFGA

L’empresa L’Home del Sac calcula que els danys soferts per la destrucció total de la nau de la seva propietat a la Comella, víctima d’un incendi que ara per ara es considera fortuït, s’aproximen al milió d’euros. La planta s’haurà d’aixecar de nou i reequipar-la. No es pot aprofitar res del que hi havia al seu interior. Els bombers s’han retirat aquest migdia de les instal·lacions tot i que oficialment no donen per extingit l’incendi atès que hi ha una bala de cartró tan compacta que no deixa de fumejar.

Els bombers enviaran un retén cada dues hores per repassar la bala que es va acabant de consumir. Aniran remullant fins a la seva total extinció. En les properes hores, o a tot estirar dilluns, els especialistes de la policia, amb el suport de bombers si cal, accediran al recinte afectat per les flames per tal de dur a terme la investigació que escaigui. Inicialment, les fonts dels bombers consultades, calculen que els treballs policials seran ràpids.

Dos dels vehicles de l'empresa que s'han pogut salvar.

Relacionat

L’empresa de la nau calcinada assegura que a la planta “no s’hi tractava cap residu tòxic o perillós

Una vegada es doni per finalitzada la investigació, els responsables de l’empresa ja podran procedir a accedir a la planta i amb la maquinària de què disposin retirar tot el material que encara queda a l’interior de la nau i que està totalment cremat. Del que hi havia a l’interior de les instal·lacions no hi ha res que es pugui aprofitar, tal i com van avançar ja els bombers cinc hores després de l’inici de les flames i han confirmat a l’Altaveu fonts properes a L’Home del Sac. “La nau i tot el que hi havia dins ha quedat totalment destruït pel foc.”

L’empresa està pendent de la valoració pericial professional. Però en una primera estimació provisional es considera que els danys estaran per sobre dels 800.000 euros. Segons les fonts consultades, s’ha d’enderrocar l’edifici existent i refer-lo de nou. I tornar a instal·lar un equip de triatge de residus. A l’interior de la planta hi havia tres furgonetes i dos carretons elevadors que han quedat totalment calcinats. “Quan puguem entrar es farà una valoració més ajustada a la resta de material que ha quedat destruït”, han indicat les fonts.

OPERATIVA

En relació amb l’operativa empresarial, les fonts consultades han indicat que s’ha dissenyat “un pla d’emergència per poder estar operatius al 100% el proper dimarts”. En aquest sentit, les fonts empresarials consultades han indicat que “és de destacar i agrair que hem rebut el suport de les empreses del sector per ajudar-nos en el que ens fes falta per poder seguir operant amb normalitat”.

Comentaris (3)

Trending