Ingressa a presó un dels detinguts en l’operació antidroga per altercats amb la policia

Fins i tot abans que se sàpiga la decisió de la batlle en relació amb les acusacions relatives al tràfic de cocaïna, la jutgessa ha condemnat per la via ràpida un dels joves arrestat pels incidents que ha protagonitzat a les cel·les

El centre penitenciari de la Comella vist des de la Seu de la Justícia.
El centre penitenciari de la Comella vist des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Abans que se sàpiga la resolució inicial, preventiva, en relació amb les acusacions relatives al tràfic de cocaïna que és la base de l’operació antidroga que es va desenvolupar dijous a Sant Julià, Santa Coloma i Terra Vella, la batlle que instrueix el cas ha enviat per la via ràpida a la presó un dels acusats pels múltiples incidents que ha protagonitzat amb els agents de policia que l’han custodiat les darreres hores especialment a les cel·les del despatx policial i la Seu de la Justícia i durant els trasllats.

Aquest matí han estat posats a disposició judicial els sis detinguts en la denominada ‘Operació Queen’. No obstant això, no han estat traslladats tots els arrestats de cop des de l’edifici de l’Obac cap a la seu judicial. Ho han fet per torns. Un dels primers que havia de ser portat cap a les dependències judicials era el jove arrestat en un pis de l’avinguda Verge de Canòlich. L’altercat que hauria protagonitzat, amb intents d’agressió als agents, amenaces i tot tipus d’improperis, ha suposat que se li hagi obert una causa paral·lela.

El jove, de 30 anys, hauria estat les dues nits que se les ha passat a les cel·les policials causant aldarulls i molèsties constants; en bona part aquest comportament es deuria al fet que l’acusat es trobaria sota un fort síndrome d’abstinència

De fet, el jove, de 30 anys, hauria estat les dues nits que se les ha passat a les cel·les policials amb una actitud desafiant i causant aldarulls i molèsties constants, segons les fonts consultades, que han assegurat que en bona part aquest comportament es deuria al fet que l’acusat es trobava sota un fort síndrome d’abstinència. Ja en seu judicial, tot i mirant de calmar-se, el neguit ha continuat. A més, les declaracions s’han dilatat més estona del previst.

Fins ben entrada la tarda, sols havia declarat una de les acusades i el jove ara condemnat per l’altercat, que no encara pel cas de la droga. Segons que han indicat les fonts consultades, el jove ha declarat inicialment en relació amb l’‘Operació Queen’, i quan ha acabat de respondre les preguntes relacionades amb aquest cas, se li ha aplicat una ordenança penal, l’equivalent al judici ràpid, en relació a l’altercat amb els policies i per la qual hauria acceptat, segons les fonts, deu mesos de presó.

Complexitat

És possible que no sigui fins passada la mitjanit que la instructora del cas que ha derivat en l’operació antidroga d’aquest dijous no resolgui la situació processal dels sis detinguts. Tot i que presumiblement alguns dels arrestats no tenien previst declarar ni tan sols davant de la batlle, el testimoniatge s’està allargant més del que inicialment es podia esperar. De fet, segons les fonts, tot i que no s’ha comissat la droga que inicialment s’esperava, l’afer és força complexe. Entre altres coses perquè hi ha moltes escoltes telefòniques i seguiments policials que incriminen sinó tots sí la majoria dels arrestats.

Un poliicia investiga part del material comissat en l'operació 'Queen'.

Relacionat

Sense drogues però sí amb “elements” que confirmen una xarxa “perfectament organitzada” de tràfic

A més, aquest divendres la policia hauria pres declaració, també, a mitja dotzena de persones més per la seva possible implicació en fets col·laterals als que s’imputen als arrestats. De fet, aquestes persones haurien declarat alguns en qualitat de testimoni i altres com a sospitosos de fets presumiblement delictius, tot i que en cap cas van ser detinguts, almenys per ara. Segons fonts judicials, algunes d’aquestes declaracions incorporades a la causa a darrera hora tindrien a veure amb l’incident que hi va haver divendres de la setmana passada al pis de Sant Julià.

Si bé inicialment va semblar que es podia tractar d’un intent de furt amb força, les indagacions que posteriorment es van fer haurien permès saber que hauria estat un incident emmarcat en una possible baralla entre components de bandes rivals en el negoci dels estupefaents. Si almenys una de les detingudes tindria vinculació indirecta amb la qüestió del ‘narcopis’ del carrer del Pui, com a mínim una de les persones que hauria declarat aquest divendres en relació amb l’assalt frustrat a l’habitatge lauredià seria una de les principals responsables d’aquell pis que allotjava menors al centre històric d’Andorra la Vella.

Comentaris (3)

Trending