Sense drogues però sí amb “elements” que confirmen una xarxa “perfectament organitzada” de tràfic

La policia no va trobar grans quantitats de cocaïna i marihuana però si material per confeccionar dosis per vendre als detinguts en l’operació efectuada dijous a Santa Coloma, Andorra la Vella i Sant Julià, batejada amb el nom de ‘Queen’

Un poliicia investiga part del material comissat en l'operació 'Queen'.
Un poliicia investiga part del material comissat en l'operació 'Queen'. POLICIA D'ANDORRA

L’operació que la policia va efectuar el dijous contra el tràfic de droga, batejada finalment amb el nom de ‘Queen’, no ha permès comissar cap gran quantitat de substàncies estupefaents. En canvi, en els diferents escorcolls realitzats sí que es va localitzar elements que, pel cos, demostren l’existència d’una xarxa que es dedicava a la venda de cocaïna, com ara materials per confeccionar dosis. Els sis detinguts, un dels quals va ser controlat al Pas de la Casa, han passat aquest dissabte a disposició judicial.

Des de la policia s’ha oficialitzat ja la intervenció, que va comportar, entre altres, actuacions a un edifici de l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià de Lòria, un altre de la zona de Terra Vella a Andorra la Vella i un a Santa Coloma. En total, tal com ja havia avançat Altaveu, s’han detingut sis persones: tres dones de 32, 28 i 21 anys i tres homes, de 32, 30 i 28.

Material que es va comissar al seu dia arran de l''operació Ibiza'.

Relacionat

L’operació antidroga entronca amb el ‘narcopis’ del carrer del Pui i els casos ‘Dalton’ i ‘Ibiza’

Des del cos s’explica que la investigació ha permès, el control i desmantellament de tres punts de venda d’estupefaents: dos a la capital i un tercer a la població laurediana. L’operació ‘Queen’, però, no ha suposat cap gran comís de drogues. Tot just petites quantitats de cocaïna i marihuana. Això sí, en els escorcolls realitzats s’han trobat “elements que corroborarien l’existència d’aquesta xarxa de tràfic d’estupefaents”. Entre ells, el material que s’empraria per confeccionar les dosis que posteriorment es venien als clients.

En el comunicat on s’oficialitza l’operació ‘Queen’, el cos d’ordre explica que tota la investigació va començar a la tardor i posteriorment ha estat judicialitzada i tutelada per la Batllia especialitzada. Arran de les indagacions realitzades, es va sospitar que dues de les detingudes liderarien la xarxa, que es qualifica de “perfectament organitzada”. Així, se’ls acusa d’introduir cocaïna al país. El tràfic se centraria al pis de l’avinguda Verge de Canòlich, però posteriorment es distribuïa i es venia als altres domicilis controlats.

L'incident, divendres de la setmana passada, en un habitatge de Sant Julià hauria estat un element clau per al desenllaç de l'operació.

Relacionat

El temor a una batussa entre bandes va fer activar una operació antidroga amb sis detinguts

En l’operació, culminada dijous, van participar efectius del grup de delictes contra la salut pública, equips del grup d’intervenció policial i guies canins. De les sis detencions, dos van ser controlats a Sant Julià, tres a la capital i una més al Pas de la Casa. També s’han fet diligències amb altres persones que hi tindrien relació amb la xarxa, tot i que, formalment, no han estat detinguts. Les investigacions continuen obertes i des del cos no es descarten noves intervencions.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending