L’operació antidroga entronca amb el ‘narcopis’ del carrer del Pui i els casos ‘Dalton’ i ‘Ibiza’

Els sis detinguts s’han negat a declarar davant la policia i aquest dissabte està previst que passin a disposició judicial; les escoltes telefòniques i els seguiments seran clau davant l’absència de cocaïna comissada

Material que es va comissar al seu dia arran de l''operació Ibiza'.
Material que es va comissar al seu dia arran de l''operació Ibiza'. POLICIA D'ANDORRA

Cap dels sis detinguts en l’operació antidroga desenvolupada essencialment en tres punts del país -l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià, la urbanització Terra Vella i la zona del carrer Camp Bastida a l’avinguda Santa Coloma- han volgut respondre davant la policia aquest divendres. Aquest dissabte està previst que passin a disposició. Les escoltes telefòniques i els seguiments policials que s’han fet els darrers mesos seran clau davant l’absència de cocaïna comissada. També es tindrà molt en compte la reincidència d’alguns dels arrestats.

Les fonts judicials consultades han assegurat que malgrat que hi ha serrells poc clars i moltes suposicions, com a mínim la implicació de les dues suposades ‘líders’ del grup, perquè es considera que els sis detinguts actuaven com una xarxa organitzada en la presumpta venda de cocaïna, seria molt clara. De fet, totes dues faria anys i panys que presumptament es dediquen al ‘negoci’ i si no havia estat abans, es van conèixer i van travar una molt bona amistat al centre penitenciari.

L'incident, divendres de la setmana passada, en un habitatge de Sant Julià hauria estat un element clau per al desenllaç de l'operació.

Relacionat

El temor a una batussa entre bandes va fer activar una operació antidroga amb sis detinguts

Les dues principals arrestades en l’operació d’aquest dijous, una a Sant Julià i l’altra a Santa Coloma, ja van ser detingudes, condemnades i empresonades, en un cas, en la denominada ‘operació Dalton’ i, en l’altre, al ‘cas Ibiza’. Tots dos afers estaven vinculats al narcotràfic de droga, i si bé en el primer cas poc material estupefaent es va recuperar, en el segon sí que es va comissar ben bé 160 grams de cocaïna, en gran part dins d’un Seat Ibiza, d’aquí el nom de l’operació, que es va localitzar a tocar el col·legi Sant Ermengol. De fet, és la dona que va ser detinguda en el ‘cas Ibiza’ la que ara tindria el rol predominant en aquesta xarxa.

Segons les fonts judicials consultades, la investigació de l’operació que va esclatar aquest dijous s’hauria iniciat el novembre. Però derivava del cas del ‘narcopis’ desmantellat el gener de l’any passat al carrer del Pui d’Andorra la Vella. Arran de les diverses diligències que es van fer, es va poder més o menys aclarir que la dona detinguda en el ‘cas Ibiza’ i que ha tornat a ser arrestada ara, també podria estar implicada en el subministrament de droga del pis que acabaven compartint, fins i tot, diversos menors. Llavors no se la va detenir -no n’ha transcendit el motiu- però la policia, segons les fonts judicials consultades, no l’hauria deixat mai de ‘vigilar’.

Formalment, la investigació d’aquest cas que es va fer esclatar aquest dijous de forma paral·lela a Sant Julià, a Santa Coloma i a Terra Vella es va iniciar el mes de novembre

Aquesta dona, després d’un temps de relaxament després que es desmantellés el ‘narcopis’ del Pui, hauria reiniciat l’activitat delictiva lligada al narcotràfic i seria aquest el ‘negoci’ que la policia hauria fiscalitzat en una investigació que feia ja setmanes que supervisava la Batllia i que ha esclatat aquest dijous degut a l’incident que hi va haver divendres de la setmana passada al pis de l’avinguda Verge de Canòlich on hi vivia, almenys, un dels detinguts, que seria el tercer en discòrdia de la xarxa. Al pis, però, s’hi feia bona part de la logística de la droga una vegada era introduïda al Principat des de la Seu.

Els acusats, especialment les dues principals implicades, esperen veure aquest dissabte quines proves hi ha contra ella en relació a l’aparent introducció de droga que feien al país, a banda de comercialitzar-la posteriorment. Sempre suposadament. Els tres habitatges principals on es va actuar -Sant Julià, Terra Vella, Santa Coloma- funcionarien també com a punts de venda. Però pràcticament no s’ha comissat ni una engruna de droga. A Sant Julià i a Terra Vella els agents del GIPA van haver d’actuar amb contundència, fet que va alertar el veïnat.

Els sis detinguts vindrien a ser, més o menys, tres parelles. Si el paper de les dues noies amb claríssims antecedents i del jove lauredià del qual també es coneixia la seva relació amb els estupefaents -el tràfec que hi havia al tomb del seu habitatge ja havia derivat en múltiples queixes veïnals- sembla més o menys clar, les fonts judicials consultades no han pogut aclarir tant el rol dels altres tres. Un d’ells seria el suposat company de la principal implicada i els altres dos, els residents a Terra Vella, que probablement seran acusats de vendre molt al detall.

Comentaris (1)

Trending