El foc i el fum originats en una fregidora obliguen a evacuar un restaurant al Prat de les Oques

Sis dotacions dels bombers han hagut d’intervenir a l’espai escaldenc en un local de dues plantes per, sobretot, ventilar-lo de la fumera que ha provocat un petit incendi a la cuina

Agents dels bombers, de la policia i del servei de circulació actuant al Prat de les Oques aquesta tarda.
Agents dels bombers, de la policia i del servei de circulació actuant al Prat de les Oques aquesta tarda. Toni Solanelles

Un petit incendi a la cuina d’un restaurant de la promoció Prat de les Oques, a Escaldes, ha causat una intensa fumera que ha obligat a desallotjar l’establiment, de dues plantes, i ha fet que fins a sis dotacions diferents del bombers haguessin de treballar, sobretot, per ventilar el local. Les flames, que s’han pogut extingir amb certa rapidesa, s’han originat en una fregidora. Per sort, no s’han hagut de lamentar danys personals tot i que el cuiner ha inhalat una mica de fum tot i que no ha requerit assistència mèdica.

De fet, en cap moment s’han traslladat fins a l’espai escaldenc equips sanitaris. Això sí, agents dels bombers, de la policia i dels agents de circulació han estat a la zona tant per treballar en l’extinció del foc, primer, i en la ventilació del local, després, com per vetllar per una sortida ordenada de les persones que en aquell moment estaven al restaurant, de dues plantes, o en les zones properes, que s’han acordonat parcialment. Hi ha hagut diversos veïns del complex residencial on està ubicat el local que han trigat més estona de la que voldrien en poder accedir a casa.

bombers policies
Bombers analitzant la situació (esquerra) amb dos policies esperant l'evolució dels fets (dreta). Toni Solanelles

Els bombers han hagut d’intervenir tant a la planta baixa com en la primera planta, i l’accés a Prat de les Oques s’ha restringit parcialment tant des de l’avinguda Carlemany com pel Fener. No s’han hagut de lamentar danys personals -el més afectat, però no ha requerit assistència mèdica, almenys no d’entrada, ha estat el cuiner- però sí que s’han evacuat de seguida les persones que hi havia dins el local i en les seves immediacions perquè la fumera era molt intensa i no es volia córrer el risc que hi hagués algun episodi d’inhalació de fums.

La tasca de ventilació dels bombers, davant el neguit de diversos responsables de l’establiment, s’han allargat algunes hores. L’origen del succés estava clar que ha estat en la fregidora. Les fonts consultades, però, han explicat que queda per determinar l’afectació global de l’incendi i el motiu pel qual el fum ha estat tan espès i ha requerit de tanta estona per fer net.

Comentaris (1)

Trending