L’heroïna porta a la presó els dos detinguts en el segon punt de venda desmantellat en dos dies

La Batllia deixa en llibertat provisional el resident el control del qual ha originat dues operacions en paral·lel contra el tràfic de marihuana i també envia al centre penitenciari l’home que pretenia vendre cocaïna en un local d’oci nocturn i un bar

Una imatge d'arxiu d'heroïna.
Una imatge d'arxiu d'heroïna. ARXIU

El fet que entre la droga comissada aquest divendres a la nit hi hagués catorze grams d’heroïna ha estat determinant perquè el batlle de guàrdia hagi determinat l’ingrés a presó dels dos homes detinguts en el segon domicili detectat en dos dies que servien de punt de venda de droga. Mantrestant, el primer dels detinguts, el resident el control del qual va originar les dues operacions entrelligades i en paral·lel contra el tràfic de marihuana, ha quedat en llibertat provisional en espera de l’anàlisi dels dispositius mòbils requisats.

Tot plegat es va iniciar dijous a la tarda davant l’actitud sospitosa d’un resident de 40 anys al qual, en cridar-li l’alto i escorcollar-lo, se li van localitzar al damunt dos embolcalls amb 1,6 grams de cocaïna, tres cabdells de marihuana amb un pes de 2 grams, una porció d’haixix de 2,2 grams i 400 euros en bitllets petits. Posteriorment, i ja amb especialistes del grup de delictes contra la salut pública al capdavant, els agents van acudir al domicili del detingut, tot sospitant que l’home es podria dedicar al tràfic de drogues.

En efecte, en la perquisició de l’habitatge els investigadors van localitzar 422 grams més -la xifra no és en va- de marihuana preparada per al consum, 26 grams d’haixix, i petites quantitats de cocaïna, MDMA i bolets al·lucinògens. Al pis del detingut també hi havia una bàscula de precisió, llavors per al cultiu i pots buits on havia emmagatzemat marihuana. L’home va ser posat a disposició de la Batllia divendres tot i que paral·lelament, arran de les dades obtingudes, es van començar a fer altres seguiments.

Una part de la droga comissada.

Relacionat

La policia controla un home en actitud sospitosa i acaba desmantellant un punt de venda de droga

El mateix divendres, producte d’aquests controls derivats del primer, va cridar molt l’atenció un altre pis del qual entraven i sortien vàries persones amb actitud també sospitosa. Era divendres. A darrera hora, el batlle de guàrdia va decretar el processament i la llibertat provisional del primer dels detinguts, l’home de 40 anys. Mentrestant, els investigadors detenien dos homes més i en controlaven tres més que presumptament serien compradors.

L’alliberat de forma provisional ho va ser perquè la marihuana comissada no es pot considerar que fos gran quantitat. Segons la jurisprudència del Principat, actualment, perquè es consideri gran quantitat la marihuana s’ha de confiscar més de mig quilo en sec. I no era el cas. Evidentment, però de les anàlisis que es faran als dispositius mòbils poden sorgir més elements que poden augmentar l’acusació que s’hagi formalitzat a aquest primer detingut.

Diners i marihuana comissada en l'operació de dijous; en aquest cas s'han recuperat 6.000 euros.

Relacionat

Detencions en cascada per venda de marihuana

Els altres dos, van explicar a la policia, segons les fonts, la Bíblia en vers. Més encara, van renunciar a l’assistència lletrada i almenys un d’ells, el considerat de totes totes venedor -el segon arrestat se’l podria considerar intermediari- va autoritzar fins i tot l’anàlisi dels seus mòbils, facilitant PINs, mots clau i el que va convenir, amb la qual cosa tot plegat podria comportar noves detencions. Aquest suposat venedor no tenia antecedents relacionats amb els estupefaents. El segon sí, però la seva implicació en aquest segon punt de venda localitzat podria ser menor.

Sia com vulgui, els investigadors van trobar 250 grams de marihuana, trenta d’haixix, catorze d’heroïna, dos bolets, grinders i altres substàncies i uns 6.000 euros en efectiu. Gent de suposada mala vida encara que amb feina, residents de llarga durada de 55 i 58 anys, aquesta passada matinada la Batllia en funcions de guàrdia ha decretat el processament dels dos homes i, en el seu cas, i a diferència del primer, els ha enviat a la presó. El comís de l’heroïna, considerada una droga dura a diferència de la marihuana o l’haixix, ha estat determinant.

VENEDOR DE COCAÏNA

El batlle de guàrdia també ha decidit les darreres hores enviar a la Comella el resident que la matinada de divendres a dissabte va ser enxampat a les portes d’un local d’oci nocturn després que intentés vendre cocaïna tant en aquest establiment com en un bar. Serien els responsables d’un dels dos locals els que haurien advertit la policia de la situació i els agents que van acudir al requeriment haurien trobat cinc grams de cocaïna al damunt de l’implicat.

Una ratlla de cocaïna.

Relacionat

Enxampen un home resident quan intentava vendre cocaïna en dos locals

En aquest cas no hi hauria dubte que es tractaria d’una persona suposadament dedicada al tràfic de cocaïna, també una denominada droga dura. A més, presumptament, no seria un fet aïllat sinó que aparentment es podria tractar d’algú que operés amb certa habitualitat. En tot cas, i com en el cas dels altres dos homes empresonats també per la seva relació amb el món dels estupefaents, el va processar per així poder mantenir el cas obert i analitzar, si escau, els dispositius mòbils.

Comentaris (5)

Trending