Detencions en cascada per venda de marihuana

La localització per casualitat i arrest posterior d’un home resident a Andorra la Vella acusat de tràfic de droga ha propiciat, com a mínim, dues aprehensions més i el control de diverses persones vinculades al món dels estupefaents

Diners i marihuana comissada en l'operació de dijous; en aquest cas s'han recuperat 6.000 euros.
Diners i marihuana comissada en l'operació de dijous; en aquest cas s'han recuperat 6.000 euros. POLICIA D'ANDORRA

La localització gairebé per casualitat, dijous, d’un home de 40 anys resident a Andorra la Vella que es dedicava al tràfic de droga, i especialment de marihuana, té tots els números per acabar esdevenint un vector molt important en la lluita contra la venda d’estupefaents. Arran d’aquell control i detenció, les darreres hores ja s’han practicat, com a mínim, dues aprehensions més. I s’haurien fet advertiments a d’altres persones presumptament relacionades amb el consum de droga.

El treball policial fet a partir de l’operació de dijous hauria portat a iniciar una segona operació, amb controls al domicili del primer detingut, que servia de punt de venda, i anàlisi d’altres elements, des de dispositius mòbils a les declaracions efectuades pel propi implicat. En tot cas, durant la jornada d’aquest divendres, en un altre domicili que suposadament també servia com a punt de trobada per a compradors d’estupefaent s’haurien detingut dos homes més, residents de llarga durada al país i de 55 i 58 anys respectivament.

Els agents especialitzats en combatre els delictes contra la salut pública haurien pogut recuperar, entre altres estupefaents, un quart de quilo de marihuana, una quinzena de grams d’heroïna i una trentena de grams d’haixix

Les fonts policials consultades s’han mostrat molt satisfetes de l’evolució de la feina feta però aquests dos darrers arrestos podrien permetre continuar fent actuacions de diversa índole. En tot cas, els agents especialitzats en combatre els delictes contra la salut pública haurien pogut recuperar, entre altres estupefaents, un quart de quilo de marihuana, una quinzena de grams d’heroïna i una trentena de grams d’haixix. A més a més, haurien comissat uns 6.000 euros en efectiu.

Els dos homes arrestats -n’hi ha d’altres que atès els seguiments que s’han fet també han estat controlats i advertits però sense que s’hagi acabat procedint a la seva detenció- tindrien un rol diferent quant a la involucració en el suposat tràfic de droga. Tot plegat encara ara s’està indagant. Però les explicacions espontànies donades especialment per un dels arrestats -tots dos tindrien antecedents encara que les fonts consultades han preferit no concretar si relacionades amb els estupefaents o altres circumstàncies- haurien de permetre els investigadors poder tibar molt més encara del fil.

Una part de la droga comissada.

Relacionat

La policia controla un home en actitud sospitosa i acaba desmantellant un punt de venda de droga

Suposadament, segons les fonts, els dos detinguts, que no està gens clar quan passaran a disposició judicial atès que els investigadors treballen a contra corrent per intentar tancar més serrells, tenien ocupacions laborals reconegudes. Però està clar, han indicat les fonts, que almenys en un dels dos casos la dedicació al món dels estupefaents era presumptament prou intensa com perquè suposés una important aportació dinerària extra.

Comentaris (15)

Trending