Les ‘festes juvenils’ agiten Sa Calma

Veïns de la urbanització escaldenca i d’altres de col·laterals mostren la seva preocupació per les trobades d’adolescents que comencen al parc i acaben en altres espais, com el ‘botellón’ que investiga la Batllia per intoxicacions de menors i altres excessos

Una imatge de la zona on hi ha el parc i la pista poliesportiva de Sa Calma.
Una imatge de la zona on hi ha el parc i la pista poliesportiva de Sa Calma.

Sa Calma no és tan calmada com el seu nom indica. Veïns de la urbanització escaldenca i d’altres de properes, especialment aquells que tenen fills menors que voldrien aprofitar espais com el parc que hi ha en aquell indret, estan altament preocupats -fins i tot indignats segons com- per les trobades d’adolescents que comencen en aquella pista poliesportiva i acaben en altres espais. I que en alguns casos acaben amb episodis d’excessos.

Excessos tan remarcables com els que van passar fa poc més de quinze dies, justament per aquella zona, i que ara investiga la Batllia després que fa una desena de dies es detinguessin diferents menors i, en la terminologia adulta, se’n processin d’altres, per un ‘botellón’ que va acabar amb la intoxicació etílica de bona part de la desena de participants en una trobada que s’havia anunciat a través de grups socials d’aplicacions mòbils i que hauria comportat, i això és el que especialment s’investiga, excessos sobre algun dels joves -tots i totes es movien entre els 14 i els 15 anys- que havien acudit a la cita.

escaldes
Espais escaldencs on grups de joves farien trobades amb més o menys excessos.

Com que la causa judicial es porta amb tanta discreció -a pràcticament tots els participants se’ls acusa com a mínim de l’omissió del deure de socors en relació als excessos que hauria sofert algun dels participants (s’ometen detalls per la gravetat dels fets)-, els veïns consultats res o ben poca cosa saben d’aquell ‘botellón’ en concret. Però sí que en coneixen, de vista, alguns dels participants. Perquè almenys alguns d’ells són o eren habituals al parc.

La pista poliesportiva i els seus lavabos -que en moltes ocasions serveixen de punts de trobada- mostrarien més d’un dia, especialment després dels caps de setmana, un estat deplorable

Els veïns lamenten la brutícia que deixarien en aquell indret a partir de les trobades que fan aquests adolescents. La pista poliesportiva i els seus lavabos mostrarien més d’un dia, especialment després dels caps de setmana, un estat deplorable. La concreció de què s’hi fa no la tenen els veïns, que en algun cas puntual s’han arribat a enfrontar amb alguns dels menors per demanar-los respecte, però sí que hi ha sospites. El consum d’alcohol i també d’algun estupefaent ‘tou’ es donarien per fet.

Les fonts veïnals consultades han explicat que el parc, que la pista, són escenari d’algunes de les ‘festes’. Però, sobretot, serien el punt de trobada de les cites juvenils. Des d’aquell punt surten camins, caminets, que ascendeixen cap a altres zones, al tomb de Can Diumenge, anat cap a Coll de Jou… Justament, el ‘botellón’ que s’investiga en seu judicial, i ara ja amb una instructora assignada després de les primeres decisions adoptades sota el paraigua de la guàrdia judicial, hauria tingut el parc de Sa Calma com a punt de trobada.

Les restes d'un botellot

Relacionat

Investiguen un ‘botellón’ que va causar una greu intoxicació etílica a diferents menors

Els fets fora de mida i presumptament delictius que s’estan investigant haurien succeït en un descampat producte del desmunt d’un terreny. Els veïns en són conscients, d’aquests moviments juvenils, i demanen una actuació de les autoritats competents, d’una banda, perquè espais ciutadans com el parc no siguin indegudament usats i qualsevol veí hi pugui anar amb tota la tranquil·litat. I, de l’altra, per evitar que els adolescents que protagonitzen les ‘festes’ acabin caient en el parany d’eventuals addiccions.

Comentaris (11)

Trending