Les famílies implicades en el suposat cas d’abusos al María Moliner esperen resposta d’Espanya

Camí de la celebració del judici al docent processat, els pares i les mares dels menors que es van adreçar a la conselleria d’Educació per denunciar l’abandonament amb què es van trobar lamenten que mai ningú no s’ha posat al seu costat

L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner.
L'edifici on hi ha les instal·lacions del Col·legi María Moliner. Toni Solanelles

Familiars dels menors afectats pel suposat cas d’abusos al col·legi María Moliner encara esperen algun tipus de resposta per part del ministeri espanyol d’Educació. Un mes després de l’esclat dels fets, el desembre del 2019, van enviar una carta a la conselleria d’Educació de l’ambaixada, com a representant del ministeri, exposant tots els greuges que sentien i l’abandonament i tracte indegut que al seu entendre havien rebut de la direcció del centre. Mentre esperen la celebració del judici, encara no han rebut cap tipus de resposta de cap autoritat espanyola.

La instrucció del cas ja ha conclòs i s’ha enviat el sumari cap al Tribunal de Corts perquè aquest, si no hi diu el contrari, acabi celebrant la vista per enjudiciar el mestre que al seu dia va ser detingut i empresonat durant uns dies acusat dels presumptes abusos. El docent no s’ha pogut tornar a incorporar a la feina arran d’aquells fets. Tant la batlle instructora com la fiscalia mantenen que hi ha indicis, que no proves, que realment l’ensenyant podria haver comès el delicte que se li atribueix i per això l’envia a judici.

Una imatge de l'edifici que acull el col·legi María Moliner.

Relacionat

El cas del mestre del María Moliner acusat d’abusos a alumnes va camí de judici

Els pares i mares de les víctimes dels suposats abusos asseguren respectar escrupolosament la presumpció d’innocència, però alhora demanen, i de fet ja ho van demanar en la carta enviada a la conselleria que mai no ha obtingut resposta segons diuen, que se’ls tracti amb el mateix respecte, circumstància que no haurien trobat i que van denunciar en aquell escrit. Així, entre altres coses, manifestaven, segons que ha pogut saber l’Altaveu, que els responsables del centre haurien tractat amb cert menyspreu els familiars (amb prejudicis i acusacions fora de lloc en algun cas) com, fins i tot, les autoritats policials i judicials del Principat.

Lamenten pressions per intentar aconseguir que fossin retirades les denúncies i alhora que consideren profundament injust que tots els esforços del centre fossin dirigits a protegir el presumpte responsable del comportament indegut en lloc de mostrar la més mínima empatia vers les suposades víctimes -la majoria de les quals han acabat abandonant l’escola- i les seves famílies. En aquest sentit, les famílies van mostrar a la conselleria d’Educació la seva preocupació per la falta d’aplicació d’un protocol clar, precís i estricte per a casos com els denunciats i van exposar que l’única voluntat va ser la de salvar l’honorabilitat de la institució sense vetllar per la protecció dels infants.

De moment, més d’un any després d’haver tramès la carta, no han obtingut cap resposta de cap institució espanyola. Esperen que es fixi data per a la vista oral i que llavors s’aclareixin les circumstàncies que van envoltar el cas que va afectar els seus fills per així tancar el cercle i poder passar pàgina. Admeten que la situació no és agradable per al docent. Però recorden que encara ho és menys per als menors -que sortosament no pateixen seqüeles rellevants- i les seves famílies.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending