Espanya inclou Andorra en l’ordre de cerca i detenció de l’home que hauria matat el fill a Barcelona

Des que dimecres hi va haver plena consciència que l’individu s’hauria escapolit després d’un suposat cas de violència vicària, s’han alertat totes les policies europees i ara també s’han notificat manaments judicials

Crida feta pels mossos de la persona cercada.
Crida feta pels mossos de la persona cercada. mossos d'esquadra

La Justícia espanyola ha inclòs Andorra en l’ordre de cerca i detenció europea que ha emès en relació amb l’home presumptament vinculat amb la mort del seu fill, de dos anys, dimarts a la nit en un hotel de Barcelona. Tot i que des de dimecres, quan es va prendre consciència que l’home hauria fugit hi ha alertades totes les policies europees sobre la situació, i també l’andorrana, segons que han confirmat fonts del cos, si no hi havia una ordre específica de detenció en el cas de localitzar-lo legalment hi podria haver hagut dificultats.

Des d’aquest divendres l’euro-ordre està formalitzada i específicament s’ha inclòs en la notificació aquells països que no fan part de la Unió Europea (UE). Perquè una ordre d’aquestes característiques no opera en el cas d’Andorra, que només atén ordres internacionals. De fet, segons les fonts, no es descarta que en properes dates l’ordre d’abast europea emesa ara s’elevi a internacional per si fos el cas que l’home, de complexió normal, 44 anys i que hauria marxat amb el passaport, pogués haver sortit del continent.

Hores d’ara no hi ha cap mena d’element que faci pensar que l’individu -Martín Ezequiel Álvarez Giaccio- hagi fet cap cap al Principat

Les fonts consultades han assegurat que no hi ha cap mena d’element que faci pensar que l’individu -Martín Ezequiel Álvarez Giaccio- hagi fet cap cap al Principat. Però com que no seria la primera vegada que tribunals europeus es troben amb dificultats legals per no haver emès una ordre que faculti les autoritats andorranes a actuar, en aquesta ocasió s’hauria inclòs el Principat perquè no hi pugui haver cap mena de problema. La policia està alertada des de poques hores després de descobrir-se els fets pels mossos d’esquadra en el marc de la cooperació policial.

La policia catalana ha difós àmpliament dades i fotografies del sospitós, que cada vegada es té més clar que hauria protagonitzat un cas de la denominada violència vicària, és a dir, matar un fill per fer mal a la mare. Feia pocs dies que la parella, resident a Barcelona, s’havia separat. I dimarts l’home va sortir a passejar amb l’infant. Els missatges amenaçadors que hauria enviat a la seva exdona no deixarien massa lloc a dubtes. Més encara després de trobar el menut.

Comentaris

Trending