Empresonats quatre dels detinguts en l’operació per combatre el tràfic de cocaïna

La batlle que instrueix el cas ‘Queen’ processa tots els arrestats i només deixa en llibertat condicional la parella vinculada al pis de Terra Vella

Un vehicle policial accedint a la Seu de la Justícia per traslladar-hi un detingut.
Un vehicle policial accedint a la Seu de la Justícia per traslladar-hi un detingut. Toni Solanelles

Quatre dels detinguts en l’operació desenvolupada durant la jornada de dijous per combatre el tràfic de cocaïna són al centre penitenciari de la Comella des de poc després de la mitjanit d’aquest diumenge. De fet, un d’ells ja va ingressar sobre les 8 de la tarda perquè va ser condemnat en ferm pels altercats protagonitzats amb la policia. La batlle instructora de la denominada ‘Operació Queen’ acusa els sis arrestats de tràfic de cocaïna. De fet, els va processar a tots i va acabar deixant en llibertat provisional la parella vinculada al pis de Terra Vella.

Durant pràcticament tota la jornada de dissabte, la instructora va rebre en seu judicial els sis detinguts per prendre’ls declaració. Davant el volum de documentació que conté ja hores d’ara el sumari, i tot i ser accessible des de divendres pels volts de les 3 de la tarda, alguns dels principals acusats van optar per no declarar tampoc davant la batlle per no entrar en contradiccions que encara anessin més a la seva contra. Amb tot, la presa de declaracions es va allargar moltíssim, i no va ser fins més enllà de les 10 de la nit que es va fer l’audiència per decidir la resolució de la situació de tots els implicats.

Un poliicia investiga part del material comissat en l'operació 'Queen'.

Relacionat

Sense drogues però sí amb “elements” que confirmen una xarxa “perfectament organitzada” de tràfic

Prèviament, ja s’havia decretat una ordenança penal amb deu mesos de condemna ferma per al jove lauredià implicat en el cas. Sota, presumiblement, un important síndrome d’abstinència, durant tota la seva estada a les cel·les policials el seu comportament va ser molt incorrecte. Amb crits i encaraments amb els agents de policia que l’havien de tractar. La seva actitud encara va empitjorar quan els uniformats van cridar-lo per traslladar-lo durant la seu judicial. I el trasllat va ser complexe pels crits, amenaces i agressions que va proferir.

Les escoltes telefòniques i els seguiments policials implicaven fortament els sis detinguts, i especialment a tres d’ells. A més, durant la jornada de divendres es va prendre declaració a set persones més, alguns dels quals van incriminar els arrestats

Davant d’això, i després que prestés declaració pels fets relatius amb l’acusació referent al tràfic de droga, se’l va jutjar per la via ràpida per la batussa amb la policia. I va acceptar els deu mesos ferms que el van portar d’immediat, abans de saber com quedava la qüestió de la droga, a la Comella. Les declaracions relatives al ‘cas Queen’ van continuar fins acabar pels volts de la mitjanit amb la resolució que processava tots els detinguts i n’enviava quatre a la Comella i alliberava condicionalment els altres dos, un noi de 28 anys i una noia de 21 que viuen a Terra Vella -tot i que ell va ser enxampat al Pas de la Casa- i sobre els quals es van decretar mesures cautelars com la retirada del passaport.

Malgrat que en el registre als tres principals domicilis immersos en l’operació i considerats punts de venda de cocaïna per la policia pràcticament no es va recuperar droga, les escoltes telefòniques i els seguiments policials efectuats durant el mes de novembre implicaven fortament els sis detinguts, i especialment a tres d’ells. A més, durant la jornada de divendres es va prendre declaració a set persones més, per la seva presumpta relació directa o col·lateral amb els fets i alguns d’ells van incriminar sense dubtes alguns dels arrestats en la venda de droga.

El centre penitenciari de la Comella vist des de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Ingressa a presó un dels detinguts en l’operació antidroga per altercats amb la policia

Els empresonats van ser detinguts entre Sant Julià i els entorns de l’avinguda Santa Coloma. En aquest darrer lloc hi viu la suposada cap de la xarxa, una dona de 32 anys que ja va estar condemnada al seu dia en el marc de l’ ‘Operació Ibiza’ que sí que va permetre comissar cocaïna, més de 160 grams. Segons fonts judicials en aquest cas també es tenen elements per afirmar que la dona introduiria droga des de la Seu, una tasca a la qual també hi va començar a col·laborar més tard una altra de les arrestades, en aquest cas una noia de 30 anys que també va ser condemnada al seu dia en el ‘cas Dalton’.

Els dos homes que han estat empresonats de manera preventiva, també de 32 i 30 anys i que serien les parelles actuals de les dones, també col·laborarien d’una manera o altra, segons mantindrien els investigadors, en tot l’entramat, essent especialment rellevant el paper del jove detingut a Sant Julià, el pis del qual operava en molts moments com a suposat centre logístic de la presumpta organització, especialment quan arribava alguna partida important des de la Seu i allí es feien les distribucions pertinents de producte. La parella alliberada provisionalment tindria un paper molt més secundari, beneficiant-se en alguns casos de petites quantitats de droga.

Comentaris (4)

Trending