Empresonats els dos homes que vivien a cos de rei en hotels del país utilitzant targetes alienes

Arran de la denúncia d’un establiment de la capital es va descobrir que els ara condemnats per la via almenys portaven una setmana allotjant-se al Principat i consumint en restaurants usant mitjans de pagament de plàstic robats o clonats

Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia.
Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Els dos homes, suposadament turistes, que van ser detinguts diumenge al matí després que els responsables d’un hotel d’Andorra la Vella alertessin la policia del que consideraven que podia ser una estafa han ingressat al centre penitenciari després de ser condemnats en un judici ràpid. Els dos homes, de 23 i 33 anys, haurien estat com a mínim una setmana allotjant-se en establiments hotelers diferents del Principat i consumint en restaurants pagant amb targetes de crèdit alienes.

El cas es va descobrir per la reclamació que va fer una dona a un hotel del país, exigint que se li retornessin els 1.400 euros que li havien carregat per una estada que no havia mai dut a terme. Aquest fet va portar els responsables de l’hotel a sospitar i juntament amb funcionaris de la policia es va arribar a concloure que el cas podia estar relacionat amb dos homes que havien fet una reserva pel mateix import.

Requerits per agents de policia, i després d’una negativa inicial, finalment es va concloure que efectivament havien estat ells, suposadament, els autors de la reserva. Aquests dos homes no residents estaven en possessió de diverses targetes de crèdit respecte de les quals no n’eren els titulars. O les havien robat o les havien clonat. Automàticament van ser detinguts. Passaven pocs minuts de les 10 del matí de diumenge.

Un pagament amb targeta de crèdit.

Relacionat

Detinguts dos homes que feia dies que s’allotjaven i menjaven al país amb targetes d’altres persones

Es va poder establir que com a mínim feia una setmana que estaven rondant pel Principat -especialment a Andorra la Vella- vivint a cos de rei pagant tercers. Aquest dilluns se’ls va posar a disposició judicial sense que es pogués tancar una quantitat exacta de l’estafa atès que s’espera que, eventualment, hi hagi altres reclamacions com la rebuda diumenge per l’hotel la intuïció del qual va permetre descobrir el fet.

En qualsevol cas, a efectes penals, per molt que el muntant del frau s’enfili molt més de l’inicialment calculat, no tindrà cap conseqüències per als dos empresonats. Ja han estat condemnats amb presó ferma durant uns mesos a través de l’ordenança penal i una vegada compleixin el temps de reclusió seran expulsats del país, arran del delicte contra l’ordre socio-econòmic comès.

Comentaris (3)

Trending