Detinguts dos homes que feia dies que s’allotjaven i menjaven al país amb targetes d’altres persones

La policia ha constatat com a mínim un pagament de més de 1.400 euros en un hotel de la capital, però ha trobat als sospitosos més targes i es tem que l’abast de l’activitat delictiva sigui molt superior

Un pagament amb targeta de crèdit.
Un pagament amb targeta de crèdit. ARXIU

La policia ha detingut aquest diumenge dos homes que haurien pagat la seva estada a un hotel amb una targeta de crèdit que no era seva. En total, més de 1.400 euros. El cos d’ordre, però, ha iniciat una investigació més en profunditat perquè ha constatat que tots dos han fet servir aquesta fórmula en diferents establiments del país els darrers dies. Ara, caldrà veure l’abast real de la seva activitat il·lícita, que pot afectar altres persones que encara no haurien trobat a faltar els diners del seu compte corrent.

La detenció va tenir lloc diumenge, poc després de les 10 del matí. La policia va actuar avisats des de l’hotel on s’allotjaven els dos homes, no residents de 23 i 33 anys respectivament. L’establiment havia rebut un correu electrònic des de l’estranger. La seva remitent es queixava que se li havia cobrat una quantitat elevada de diners -més de 1.400 euros- quan ella, en cap moment, era clienta.

La sensació és que, com a mínim, els dos detinguts han passat una setmana -i potser més dies- al país, pagant sempre amb les targetes localitzades i que, els pròxims dies, més víctimes acabaran fent denúncia quan vegin els càrrecs fets als seus comptes

Tibant de fil, es va comprovar que el pagament l’havien efectuat els dos detinguts. La reserva l’havien fet donant el número de la targeta de crèdit, que pertanyia a l’autora del correu. Per tant, i això és un dels punts que ara s’haurà d’aclarir, o l’havien robat o l’havien aconseguit clonar.

Un cop constatat aquest extrem, es va procedir a la detenció de tots dos sospitosos. També es van escorcollar les seves pertinences. I llavors es va localitzar no només la targeta de crèdit emprada per pagar a l’hotel sinó moltes altres més, de diferents identitats. La policia té clar que aquestes han estat utilitzades a diferents llocs del país els darrers dies.

La investigació, justament, haurà d’intentar determinar a quins establiments i a quant ascendeix l’import total de l’ús fraudulent de totes aquestes targetes. Se sap ja que, com a mínim, els dos detinguts feia una setmana, i potser més, que estaven al país. S’haurien allotjat a diferents hotels i, com a mínim, menjat a varis restaurants. I en tots els casos pagant amb targetes de crèdit que no eren pas la seva.

Justament, es té clar que el fet que una primera perjudicada hagi donat la veu d’alarma és el que ha permès aturar aquesta activitat delictiva. S’espera que els pròxims dies altres víctimes vagin constatant que se’ls ha cobrat diners al seu càrrec i facin la pertinent denúncia o avís.

Pel que fa als dos detinguts, aquest dilluns encara romanen al despatx central del cos d’ordre. S’està esperant a recopilar encara més informació abans de posar-los a disposició de la Batllia.

Etiquetes

Comentaris

Trending