L’empresonat pel cultiu de marihuana a casa va comprar tot el ‘kit’ per Internet

Resident de 32 anys, manté que les plantes eren per al seu consum personal tot i que es va negar a fer una anàlisi d’orina i se li va comissar una balança de precisió

Imatge de les nou plantes comissades.
Imatge de les nou plantes comissades. POLICIA D'ANDORRA

L’home de 32 anys detingut dilluns passat a la nit després d’una operació policial que va servir per accedir amb autorització judicial al seu pis a Sa Calma i descobrir un notable cultiu de marihuana havia adquirit tot el ‘kit’ necessari per a la plantació a través de pàgines electròniques especialitzades a Internet. Resident espanyol, manté que les plantes que feia créixer a l’habitatge de lloguer en què vivia fins al seu ingrés al centre penitenciari eren per al seu consum propi. Els investigadors no es creuen aquesta versió.

Hi ha un element que especialment distorsiona allò que defensa el processat: entre l’instrumental comissat per la policia hi ha un balança de precisió. ¿Per què volia la bàscula si la ‘maria’ la volia per a ell? Aquesta és la pregunta que es fan els investigadors per desmuntar la versió de l’home, que incomprensiblement es va negar a sotmetre’s a la prova d’orina que els policies li van oferir. Hauria pogut provar la seva suposada addicció a la marihuana.

Tot el material comissat.

Relacionat

Cap a la presó el ‘cultivador de marihuana’ de Sa Calma

Els veïns de la zona de Sa Calma, que no tenen gaire inputs sobre el jove, originari d’Elx i que es va traslladar al Principat fins fa pocs anys després de casar-se amb una noia del Principat, no tenen dubtes del consum de l’empresonat. Era habitual veure’l tombar per Sa Calma i Sant Jaume amb dues gosses d’una raça potencialment perillosa i asseure’s en alguns punts per fumar. Els animals haurien ocasionat algun que altre incident.

Justament, van ser veïns del mateix edifici on es va desenvolupar dilluns a la nit l’operació policial, els qui van posar en coneixement del cos d’ordre que el ferum que desprenia el pis era insostenible. Ara, entre els veïns de l’immoble, el darrer que hi ha abans de la pleta Socalina, hi ha el dubte de saber si el processat va connectar-se il·legalment a algun comptador elèctric que no fos el seu.

EL PES DE LA ‘MARIA’

De l’adquisició de les llavors per cultivar i de tot l’instrumental necessari per fer créixer les plantes -i que la policia va comissar en la seva entrada al domicili- n’hi ha una traça més que clara. El jove, en comprar tot el ‘kit’ per Internet ho va fer a través d’una targeta de crèdit. Per tant, per bé o per mal, tot el moviment està registrat. I manté l’home que tot plegat era pel consum propi, com s’ha dit.

L’element clau són cinc-cents grams en sec. A partir del mig quilo de marihuana la jurisprudència andorrana considera gran quantitat i, per tant, és impossible aconseguir que s’accepti el consum propi

Si important és saber d’on han sortit els estris, el material, encara més important és aclarir el pes de la marihuana comissada. Es van localitzar nou plantes de més d’un metre d’altura. Segons la informació oficial de la policia, gairebé dos quilos de pes en fresc. L’element clau són cinc-cents grams en sec. A partir del mig quilo de marihuana la jurisprudència andorrana considera gran quantitat i, per tant, és impossible aconseguir que s’accepti el consum propi.

Caldrà veure el pes de la marihuana comissada una vegada s’assequi i s’eliminin aquelles parts de les plantes que no són ‘fumables’. Si tot plegat queda per sota del mig quilo, el debat haurà de ser un altre. I probablement s’haurà d’alliberar de manera provisional el processat. Això sempre que, si fos el cas, no se’l sotmeti a un judici ràpid llavors i la condemna dicti el que escaigui.

Comentaris

Trending