Cap a la presó el ‘cultivador de marihuana’ de Sa Calma

(AMB VÍDEO) Les plantes comissades per la policia -nou d’una altura superior al metre- arran de les queixes dels veïns de la pleta Socalina per la forta olor que desprenia un pis pesaven en fresc uns dos quilograms

Tot el material comissat.
Tot el material comissat. POLICIA D'ANDORRA

El resident espanyol de 32 anys detingut anit en l’operació de desmantellament d’una plantació ‘indoor’ de marihuana ha estat enviat aquest vespre cap al centre penitenciari. L’home tenia al pis on residia, a la pleta Socalina de la urbanització Sa Calma d’Escaldes, tot un dispositiu per cultivar marihuana. La policia va comissar nou plantes de fins a 1,20 metres d’altura que pesaven, en fresc, prop de dos quilos. Tot fa indicar que l’ara processat es dedicava al cultiu per traficar.

Han estat les queixes dels veïns, que fa dies que sentien una forta olor en un dels pisos superiors de la pleta, els qui finalment van portar la policia a actuar. Aquest dilluns al vespre, diversos agents del grup d’estupefaents, tal i com ha avançat l'Altaveu aquest matí, van muntar un operatiu autoritzat judicialment després de fer diverses vigilàncies i finalment es va procedir a la detenció de l’home -la seva parella va quedar lliure sense càrrecs- i a l’accés al domicili.

El detingut és l'ocupant habitual del pis on hi havia la plantació. Hi viu de lloguer. Les plantes estarien cultivades en testos dins del domicili on els policies haurien accedit anit -a les 10 el dispositiu estava en plena efervescència- amb autorització judicial. El ‘cultivador’ tenia fet tot un muntatge amb làmpades, que són alguns dels instruments que s’han comissat, per donar escalfor i facilitar el creixement de la marihuana. De fet, la policia ha comunicat oficialment aquesta nit que la “infraestructura era molt sofisticada, amb ventiladors, llum artificial LED i dues caixes d’extracció d’olors amb filtre”.

No obstant això, l’extracció d’olors no ha funcionat gaire bé. Perquè ha estat això el que ha delatat l’ara empresonat. A més, segons diverses fonts consultades, al despatx central de la policia avui era evident que hi havia hagut alguna actuació amb marihuana perquè la ferum que desprèn aquesta planta era molt present a l’edifici policial. A part de les plantes pròpiament dites i de la infraestructura principal, els agents també van trobar al pis petites quantitats de marihuana seca preparada per al consum, llavors, fertilitzant i una bàscula de precisió.

L’ara empresonat ja havia causat altres incidents amb els veïns per la tinença de dos gossos de raça potencialment perillosos que sovint passejava sense estacar i que, a més, orinaven en espais comuns de la pleta Socalina

La queixa dels veïns feia uns dies que s’havia donat. De fet, l’ara processat ja havia causat altres molèsties. Les fonts consultades han explicat que havia mantingut anteriorment algun enfrontament amb altres veïns per dos gossos potencialment perillosos que té i que passejava tot sovint sense estacar i sempre sense morrió. A més, com a mínim un d’ells orinava sense escrúpols a les zones comunes de la pleta, un fet que també havien retret al jove.

Durant tot el matí s’han fet altres diligències i el detingut ha estat posat a disposició judicial a primera hora de la tarda. Després de les explicacions pertinents a la Batllia, l’autoritat judicial ha decidit l’ingrés a la Comella de l’home, natural d’Elx i que abans de viure al Principat havia residit a la Seu.

2022 09 13 Operació estupefaents 2 PLANTES
Les plantes feien prop d'un metre i vint centímetres d'altura.

És el primer comís d’aquestes característiques que es fa en molt temps, tot i que en altres ocasions s’han trobat plantes enmig del bosc i en major quantitat que no pas ara. Amb tot, la unitat d’estupefaents ha activat l’alerta des de fa un temps vist com ha anat a l’alça aquest tipus d’activitat sobretot a Catalunya.

El grup de delictes contra la salut pública de la policia ha destacat la importància de l’operació que es manté oberta sense descartar noves detencions, vista la gran quantitat de droga llesta per consumir que es podria obtenir d’aquesta plantació. Tot i això, del pes brut, és a dir, de la planta verda, caldria restar-ne prop del 70% una vegada s’hagués procedit a fer l’assecatge corresponent i s’haguessin suprimit aquelles parts de la planta no aptes per a fumar.

Comentaris (25)

Trending