Dues detingudes per intentar enganyar Immigració per obtenir el permís de treball

La primera dona va intentar usurpar la identitat de l’altra, que n’era conscient, per presentar documents falsificats davant del departament

Departament d'Immigració a l'edifici de l'Obac.
Departament d'Immigració a l'edifici de l'Obac. ARXIU

La policia va detenir la setmana passada dues dones que s’haurien conxorxat per intentar enganyar el Servei d’Immigració i que una d’elles pogués, d’aquesta forma, regularitzar la seva situació legal al país. Així, la primera d’elles hauria modificat documents d’altra per intentar fer els tràmits necessaris per obtenir el permís de residència i treball. A totes dues se’ls imputa un delicte contra el tràfic jurídic.

Engordany. Es va fer arran de la denúncia feta des d’Immigració, que va comprovar que la primera, de 39 anys, havia usurpat la identitat de la segona, de 38. En concret, va alterar alguns documents per poder-los presentar davant el servei de tràmits.

La seva intenció era regularitzar la situació laboral en diferents empreses del país. La trampa, però, va ser detectada pels funcionaris del departament, que van avisar la policia. Des del cos d’ordre es va iniciar llavors la investigació.

Les indagacions van permetre certificar la falsificació dels documents. A banda, es van aconseguir prou indicis com per a tenir clar que la segona de les detingudes era plenament conscient del que feia l’altra. En definitiva, que ho havia consentit. Per tant, també es va procedir al seu control.

Totes dues van ser posades a disposició judicial. Hauran d’afrontar càrrecs com a presumptes autores d’un delicte contra el tràfic jurídic.

Etiquetes

Comentaris

Trending