Dos lladres ‘domèstics’ detinguts després d’un altre robatori a mitjanit

Una patrulla ha enxampat pràcticament in fraganti els homes que han accedit a una botiga de dispositius electrònics que bascula entre l’avinguda Mitjavila i el passeig del riu i la policia investiga lligams amb altres furts similars

Aparador de l'establiment afectat aquesta nit passada.
Aparador de l'establiment afectat aquesta nit passada. Toni Solanelles

Una patrulla policial ha enxampat aquesta nit passada, poc abans de la mitjanit, dos homes residents, de 39 i 43 anys, que acabaven de robar en un establiment de venda i reparació de dispositius electrònics situat a cavall de l’avinguda Mitjavila i el passeig del riu d’Andorra la Vella. Els dos individus han estat detinguts pràcticament in fraganti i ara s’investiga la seva presumpta relació amb altres furts amb força, o temptatives, hagudes les darreres setmanes.

En aquesta ocasió, i a diferència del que va passar fa pocs dies al carrer de la Sardana, els lladres sí que haurien pogut consumar el robatori. Sense manies, haurien trencat el pany de l’establiment i hi haurien accedit, enduent-se alguns dels productes exposats. La patrulla hauria enganxat els dos individus de manera gairebé fortuïta tot i que estava alertada del fet, que hauria succeït una estona abans de la mitjanit. Testimonis que hi havia a la zona on està emplaçada la botiga haurien vist dos homes donant cops de peu contra la porta. De fet, entre la consumació del furt i la detenció dels dos suposats autors no hauria passat gaire estona. Se’ls hauria trobat a sobre elements robats.

De fet, segons un comunicat oficial de la policia, als dos homes, quan se’ls ha arrestat, se’ls ha trobat en possessió d’una bossa que contenia diversos aparells de telefonia mòbil degudament empaquetats i etiquetats. També a un dels interessats se li han trobat, amagats a la seva roba interior, 210 euros en bitllets de 20 i 10. En les constatacions efectuades a l’interior de la botiga, s’ha trobat oberta i buida de diners.

La porta d'entrada que s'ha forçat per entrar a la farmàcia.

Relacionat

Investiguen un robatori a una farmàcia d’Andorra la Vella

Amb tot, la policia encara està treballant en el cas i són pocs els detalls que n’han transcendit. Entre altres coses perquè s’està indagant si els dos detinguts tenen a veure amb altres furts que hi ha hagut les darreres setmanes a la mateixa zona. Molt a prop de l’establiment afectat aquesta nit passat, hi ha un gastrobar on un desconegut va accedir fa unes setmanes. Aparentment, aquest cas no lligaria amb el furt perpetrat aquesta darrera nit, però no es pot descartar res.

WhatsApp Image 2022 05 07 at 9.31.32 PM
La botiga malmesa al carrer de la Sardana encara tenia el vidre esquerdat aquest cap de setmana.

Ara bé, sí que hi ha més similitud amb el furt comès just una setmana abans -també matinada de diumenge a dilluns- en una farmàcia de l’avinguda Bonaventura Armengol i que també per la força hauria estat consumat. Dos individus, encara que només un va accedir al local, van forçar les portes corredores fins que aquestes van cedir i se’n van endur la caixa.

El vidre malmès de l'aparador.

Relacionat

Un altre intent de robatori a la zona de Prada Ramon encén totes les alarmes

Posteriorment, la matinada de dimecres a dijous, també dos homes -segons va quedar registrat en les càmeres de vídeo-vigilància del propi establiment- van intentar forçar el pany d’una botiga de dispositius electrònics i després van provar de trencar el vidre de l’aparador, que van esquerdar de manera important però sense poder acabar de consumar el seu objectiu. La barroeria usada a la farmàcia o en els dos comerços de material electrònic té moltes més similituds i ara els investigadors policials busquen elements per, si és el cas, lligar-ho tot.

Comentaris (2)

Trending