Dos accidents mortals a les carreteres del Principat durant el 2021

Amb un mes de diferència, van morir un motorista holandès a Ordino i un obrer de la construcció que estava treballant a la zona del nou vial d’Encamp

Equips d'emergència en el lloc de l'accident al vial d'Encamp, el 20 de juliol.
Equips d'emergència en el lloc de l'accident al vial d'Encamp, el 20 de juliol. G. P.

El 2021 ha deixat dos accidents mortals a les carreteres del Principat. Les dades fredes evidencien que hi ha hagut aquest darrer any una víctima menys que al 2020 i al 2019. Aquells dos exercicis es van tancar amb tres morts, la majoria d’ells a conseqüència d’atropellaments. En certa manera, una de les dues defuncions hagudes durant l’any tancat recentment també es va deure a un atropellament, encara que no ben bé.

Els dos accidents mortals es van produir amb tot just un mes de diferència. El primer, en el qual va perdre la vida un motorista holandès, va ser el 19 de juny a Ordino, en una recta propera al punt rodó de Sornàs. El 20 juliol moriria un obrer de la construcció mentre treballava en la zona del nou vial d’Encamp. En els dos casos els conductors implicats en els sinistres van ser inicialment detinguts i posteriorment alliberats processats per un delicte per homicidi imprudent.

El Fiat Panda implicat en l'accident al lloc del sinistre.
El Fiat Panda implicat en l'accident d'Ordino al lloc del sinistre.

El primer difunt era un turista holandès de 65 anys que formava part d’un grup de ‘motards’. La moto de gran cilindrada que conduïa va impactar contra un Fiat Panda conduït per un jove del país de 20 anys. Per motius que encara no s’han esvaït del tot, el turisme es va entravessar a la carretera. El cas de l’obrer d’Encamp va ser encara més inexplicable. L’home, de 57 anys, resident portuguès, treballava en l’adobament d’un aparcament comunal. Un Mercedes Benz que baixava pel vial conduït per un resident es 60 anys va perdre el control i va acabar en part enfilant-se a la voravia on treballaven els operaris i es va encastar contra un d’ells, que va morir a l’acte.

Comentaris (1)

Trending