Detingut un empresari per ‘ajudar’ a falsificar documentació un treballador que volia contractar

Primer va ser arrestat l’home que va anar a presentar la documentació a Immigració i, posteriorment, es va demanar comptes al responsable del restaurant on havia de prestar servei

Façana del Servei d'Immigració.
Façana del Servei d'Immigració. ARXIU

La policia va detenir divendres el responsable d’un restaurant d’Andorra la Vella per, suposadament, col·laborar amb un jove que pretenia contractar en la falsificació de la paperassa que havia de presentar al departament d’Immigració. La detenció de l’empresari va seguir la del treballador, que es va dur a terme en primer lloc, just a les instal·lacions que depenen del ministeri d’Interior.

De tant en tant, la policia arresta immigrants que per obtenir un lloc de feina han alterat la documentació que han de presentar a les autoritats en matèria laboral. Seria aquest el cas. Segons fonts del departament en qüestió, l’home hauria modificat dades del seu expedient laboral, del llocs de feina anteriors. L’home, de 26 anys, té doble passaport, comunitari (italià) i extracomunitari.

Una vegada detingut, es va dur a terme la pertinent enquesta. I el resultat de les indagacions policials hauria conduït al patró, de 32 anys, que el pretenia contractar, que tenia molta pressa per ‘fitxar-lo’, aparentment, i que hauria col·laborat de manera bastant banal a l’alteració documental de la qual inicialment s’acusava el treballador. Tots dos haurien passat a disposició judicial al cap d’unes hores dels arrestos, divendres mateix, i van recuperar la llibertat després d’un judici ràpid. Amb multa per a un i expulsió per a l’altre a banda d’una condemna mínima condicional.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending