Denuncien que el centre mèdic a Soldeu no ha volgut atendre una menor ferida en un accident d’esquí

Els responsables de les dependències sanitàries han indicat que, en no tenir conveni amb l’asseguradora de l’infant, s’havia d’abonar totes les despeses, fet pel qual, al final, ha estat traslladada a l’hospital

El sector de Soldeu, a Grandvalira.
El sector de Soldeu, a Grandvalira.

Un accident d'esquí en el marc escolar acaba amb una nena lesionada i la no atenció a les instal·lacions sanitàries de les pistes de Soldeu al·legant que no tenen conveni amb la companyia d'assegurances, que és del país, que portava la menor. L'asseguradora, des d'un inici, ha estat disposada a fer-se càrrec de les despeses, però la posició del centre no ha canviat i ha hagut de ser trasllada fins a l'hospital per ser atesa.

Situació surrealista la que s’ha viscut aquest dimarts al centre mèdic de pistes de Soldeu. En el transcurs d’una jornada d’esquí escolar un dels infants que estava duent a terme l’activitat s’ha fet mal. El problema ha arribat quan ha estat traslladada a les dependències sanitàries de l’estació.

La companyia ha intentat que s’atengués a la menor, però el centre mèdic de Soldeu ha continuat en la mateixa postura de no atendre-la en no tenir conveni amb l'asseguradora

Abans de l’atenció mèdica s’ha notificat a l’adult responsable de la nena durant l’activitat que amb la companyia d’assegurances del Principat que portava no tenien conveni i que, per tant, havia de satisfer el preu de la visita, així com tot el que es derivava d’aquesta, com poden ser l’embenat, radiografies, etc. Davant d’aquest fet, l’asseguradora ha començat les gestions pertinents i s’ha posat en contacte amb el centre mèdic assegurant que “ens fem responsables del pagament”. Des de la mateixa companyia han reiterat que la seva cobertura abraça “l’esquí escolar i extraescolar”.

L’empresa ha intentat que s’atengués la menor, però el centre mèdic de Soldeu ha continuat amb la mateixa postura. De fet, i com s’ha explicat a l’Altaveu, des de l’asseguradora “hem demanat parlar amb un responsable” de les instal·lacions, sense que aquesta comunicació es produís en “no estar trobar-se” al dispensari. 

Per la seva part, des del centre mèdic de Soldeu, han assegurat que “són ordres de direcció” i que és el protocol que segueixen per evitar quedar-se sense cobrar. Finalment, a la menor se l’ha traslladat en una ambulància fins a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Allà sí que ha estat atesa, se li ha fet el pertinent reconeixement mèdic per saber l’abast de la lesió i se li ha aplicat el tractament escaient.

El centre educatiu de l’infant també s’ha posat mans a l’obra i està recopilant tota la informació necessària per saber exactament el que ha succeït i, si escau, presentar la pertinent queixa on pertoca.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending