Creadors televisius i la Premier League celebren el cop contra Mobdro

El titular de l’aplicació mòbil que oferia de manera il·lícita entre altres continguts partits de futbol s’havia establert al Principat, on es van desmantellar equips útils per a les emissions

Una càmera de televisió en un camp de futbol anglès.
Una càmera de televisió en un camp de futbol anglès. ARXIU

L’Alliance for Creativity and Entertainment (ACE) i la Premier League, la lliga anglesa de futbol, han celebrat el bloqueig de l’aplicació mòbil Mobdro a partir del control d’un ciutadà espanyol resident al Principat. L’home tenia muntat un dispositiu a través del qual oferia de manera il·legal imatges en directe especialment de partits de futbol. El cas ha transcendit els darrers dies malgrat que s’investigava des del 2018 i va esclatar el 9 de febrer amb el desmantellament dels equips que el ‘hacker’ tenia en un xalet adossat en una urbanització d’Engolasters.

La investigació es va posar en marxa, justament, arran de la denúncia realitzada per l’ACE i la Premier League. Un jutjat de València es va encarregar d’impulsar l’actuació judicial coordinada posteriorment per Eurojust atès que també hi ha participat la Batlia i la fiscalia andorranes i autoritats judicials d’altres països. En l’operatiu sobre el terreny, especialment al Principat, hi van participar integrants de les unitats de blanqueig i delictes tecnològics de la policia així com agents del GIPA. També hi van participar especialistes en tecnologia de la policia nacional espanyola.

La difusió il·legal de partits de futbol ha experimentat un auge molt important els darrers anys.

Relacionat

Cop d’efecte contra la pirateria televisiva futbolística amb ‘epicentre’ a Andorra

Mobdro distribuïa de forma il·legal un ampli catàleg de televisió en directe, canals de vídeo sota demanda personalitzats i contingut d'emissors i creadors de tot el món. El sistema incloïa canals dedicats a esports, jocs, música, podcast i material adult, així com diversos vídeos a la carta en què s’emetien sèries de televisió i pel·lícules de manera ininterrompuda. “El cas Mobdro és una viva demostració del paper fonamental que ACE exerceix a l'hora de proporcionar a les forces de l’ordre la informació necessària perquè puguin actuar contra la pirateria”, va declarar el CEO de la Motion Picture Association, Charles Rivkin.

Una imatge d'un dels escorcolls fets a Andorra el 9 de febrer.

Relacionat

Nou comptes bloquejats i dos vehicles i un xalet embargats arran del cop a la pirateria televisiva

Per la seva banda, el director dels serveis jurídics de la Premier League, Kevin Plumb, va explicar que “l'acció criminal de Mobdro suposava un robatori a gran escala sostingut en el temps. Aquestes operatives policials demostren que tant nosaltres com els nostres col·legues d’ACE estem compromesos a l’hora de prendre mesures contra la pirateria, sense importar el lloc des del qual es produeixi”. “La protecció dels nostres drets d'autor és tremendament important per a la Premier League i els nostres socis de retransmissió, així com per a la salut de el futbol anglès en el futur”, va afegir.

Comentaris

Trending