Comissen a Itàlia un Bentley matriculat a Andorra perquè la seva conductora no va pagar els aranzels

(AMB VÍDEO) El vehicle model V8 biturbo amb plaques de matrícula temporal des del 2020 té un cost d’uns 250.000 euros i la seva titular n’hauria d’haver abonat 45.000 en concepte de drets duaners a Treviso, on va ser detectada

El Bentley comissat.
El Bentley comissat.

Les autoritats duaneres italianes han comissat recentment un Bentley V8 biturbo amb matrícula temporal andorrana arran del fet que la seva titular, una veïna de Treviso, no n’hauria pagat els aranzels corresponents per poder fer estada permanent a Itàlia. La comandància provincial duanera de Treviso ha confiscat sota l’acusació d’un delicte de contraban. El vehicle val uns 250.000 euros i se n’haurien d’haver abonat 45.000 més en concepte de drets duaners.

Per permetre les investigacions que van culminar amb la incautació preventiva, validada per un tribunal local, també durant la revisió, la Policia de Trànsit de Treviso va emetre un informe arran d’un control activat a la carretera estatal ‘Treviso Mare’. Allí es va aturar l’automòbil de luxe, es va sancionar la conductora perquè, tot i que residia a Itàlia des de feia més de 60 dies, conduïa el vehicle matriculat a l’estranger.

Investigacions duaneres posteriors, realitzades per autoritats financers del grup treviso, van permetre constatar que no s’havia autoritzat la importació temporal del vehicle des del país extracomunitari a territori italià, per la qual cosa la dona va ser denunciada pel delicte de contraban, que per a casos d’aquest tipus preveuen una sanció de dues a deu vegades els drets fronterers eludits, a més del decomís de l’automòbil.

 

No van servir de res les justificacions de la conductora, que va declarar que s'havia vist obligada a utilitzar el vehicle de luxe per participar en un important esdeveniment esportiu, ja que el seu propi cotxe va patir un accident: amb la col·laboració de la Policia Local de Treviso i la vigilància de la sistema de videovigilància de la ciutat es va constatar que el Bentley va passar pel territori provincial en diverses oportunitats, fins i tot els dies previs a l’esdeveniment en què suposadament participava la dona. Tot i això, de la base de dades d'accidents de trànsit es va desprendre que l'accident de l'automòbil personal de la dona havia passat dos mesos abans que s’aturés de l'automòbil de luxe.

La intervenció de la Guàrdia de Finança de Treviso, que va comptar també amb la col·laboració de la duana local, perseguia per tant l'objectiu de protegir els interessos del tresor italià, permetent la recuperació mitjançant tributació dels drets de duana no pagats, així com l’embargament del vehicle, formalment matriculat al Principat d'Andorra però d'ús habitual a Itàlia, amb vista al decomís definitiu al final del procés penal i per tant de la seva incorporació al patrimoni estatal.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending