Carregat de família i de material robat en botigues de complements motociclistes i altres

La policia deté un home francès de 41 anys que circulava amb la dona i tres fills i duia tot de mercaderia que havia anat sostraient en diferents establiments

El detingut hauria sostret mercaderia en més d'una botiga de material motociclista.
El detingut hauria sostret mercaderia en més d'una botiga de material motociclista. ARXIU

Dona, tres fills menors, molt menors, i un nodrit estoc de mercaderia robada. Tot en un automòbil que va ser controlat aquest dimecres a la tarda al carrer de la Unió, a pocs metres d’on hauria suposadament comès la darrera de les accions delictives que se li imputen. La policia va detenir el conductor del vehicle en qüestió, un home no resident de 41 anys i nacionalitat francesa, i li atribueix un delicte contra el patrimoni. El valor de la mercaderia furtada és hores d’ara encara una incògnita.

I és que el control del vehicle, gràcies al descriptiu donat per la darrera de les botigues que hauria rebut la visita de la família, com a mínim del pare de la família, es va fer vers les 7 de la tarda. El cotxe sospitós havia fet mig gir al punt rodó del Km0 i entrava cap a la zona urbana. Sortosament, una patrulla que passava per la zona va aconseguir donar l’alto encara no deu minuts després de l’avís donat pels darrers afectats per l’acció delictiva.

El control del vehicle sospitós, descrit per responsables d’un dels establiments afectats, es va fer aquest dimecres poc abans de les 7 de la tarda al carrer de la Unió

Se sospita que la família en qüestió hauria passat tota la jornada al país. Probablement fent de les seves. De fet, no es descarta que no fos la primera vegada que haguessin vingut a Andorra amb intencions similars atès que la dona que l’acompanya també tenia una ordre de recerca però no pas de detenció, amb la qual cosa no va ser arrestada. L’home sí que va ser detingut en constatar els agents a ull nu que el valor d’allò aliè que portava al cotxe era superior als 600 euros que marca la frontera entre la falta i el delicte.

Només la primera denúncia ja era d’un valor aproximat de 700 euros. Segons les fonts consultades, ara mateix s’estan fent les gestions necessàries per acabar de xifrar el valor de tot allò que l’home -perquè va ser el conductor qui es va responsabilitzar del cas- no va poder fer gran cosa més que reconèixer que havia sostret sense pagar. Hi ha força material de complements motociclistes, com cascs, guants i similars. Però els lladres, el lladre almenys, no només haurien visitat botigues de motos.

Els investigadors van fent l’escandall d’allò que s’ha recuperat i mirant de relacionar-ho amb establiments que haguessin pogut resultar afectats per tal de posar-los en coneixement de la situació si no ho han detectat per ells mateixos i comminar-los a interposar les corresponents denúncies. Encara que a partir de 600 el valor de cost per molt que incrementi no suposa un gran canvi quant a la qualificació penal, sí que té rellevància en poder atribuir més nombre d’accions il·lícites al detingut.

Comentaris (2)

Trending