La campanya de controls d'alcoholèmia acaba amb 43 detinguts per delicte penal

La taxa més alta ha estat de 3,67 grams per litre de sang en un conductor que va ser aturat pels agents el 19 de juliol a la matinada

Comentaris

Un control de policia a Andorra la Vella.
Un control de policia a Andorra la Vella. Altaveu

La campanya de controls d'alcoholèmia que s'ha fet entre el 29 de juny i el 2 d'agost ha acabat amb 43 detinguts per delicte penal. El més alt ha estat de 3,67 grams per litre de sang en un conductor de 48 anys controlat el 19 de juliol a la matinada. La setmana amb més detinguts va ser la del 6 al 12 de juliol amb 11 positius.

Tal com preveu el Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,5 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l per als no professionals. 

Els controls preventius d'alcoholèmia segueixen el pla d'actuació marcat pel Ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.

En la darrera campanya que es va fer el mes de desembre del 2019 es van detenir 60 persones. Es van efectuar un total de 1.336 controls dels quals 1.242 van donat un resultat negatiu i 94 un resultat positiu. El percentatge va ser  del 7,03 % de positius en relació als controls efectuats.
El percentatge de positius en la campanya de Nadal de l'any 2018 va ser del 5,91 %.
 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending