El foc dels Oriosos ha cremat restes de material com ara palets a l’exterior d’una obra

(AMB VIDEO) Davant la gran columna de fum que es veia i la possibilitat inicial que es tractés un incendi forestal, s’ha activat l’helicòpter, que ha col·laborat en l’extinció de les flames amb descàrregues d’aigua

https://youtu.be/2S49LYiMVHo

Més espectacular pel fum i la presència de l’helicòpter que no pas important al capdavall. L’incendi que ha cremat a la zona dels Oriosos, a la Massana, ha afectat cent metres quadrats d’alguns petits matolls i, sobretot, restes de materials de la construcció com ara palets que els operaris havien ubicat a l’exterior d’una obra a mig fer abans d’iniciar el període de vacances.

L’alerta s’ha donat pocs minuts després de les 7 de la tarda. I com que els primers avisos han arribat producte d’una gran columna de fum que es divisava des de diversos indrets de la zona de la Massana i d’Ordino, davant el risc que es pogués tractar d’un incendi forestal, els bombers han activat el protocol per a l’ocasió. I en aquest marc s’ha enlairat l’helicòpter equipat amb el dispositiu per descarregar aigua.

Poc després s’ha vist sense dubtes el lloc on hi havia les flames, una zona residencial -sense que hi hagi hagut perill real per cap habitatge- propera a una espai boscós. Com que l’helicòpter ja estava enlairat, per accelerar el control i extinció del foc i evitar mals majors l’aparell ha descarregat l’aigua que esqueia i ha sobrevolat en algunes ocasions la zona fins que s’ha donat per resolta la situació.

Sobre les causes que haurien originat el foc, hores d’ara no hi ha cap hipòtesi clara. Almenys no la tenen els bombers. Per això fins al lloc dels fets s’hi ha traslladat un equip de la policia científica, per mirar de determinar que ha pogut passar. Si alguna negligència en deixar les deixalles constructives, si alguna actuació voluntariosa, que en principi no s’esqueia, o fins i tot l’acció d’algun llamp.

Comentaris (1)

Trending