L’assetjador de dones fa marxa enrere i accepta ara complir els sis mesos d’empresonament

Resident de 31 anys detingut dimecres de la setmana passada, s’ha presentat aquest matí a la frontera amb un advocat tot assegurant que s’ho havia repensat i s’estimava més ingressar a la Comella, cosa que ja ha fet, que estar cinc anys expulsat del país

Un cotxe de policia en les immediacions de la frontera hispanoandorrana.
Un cotxe de policia en les immediacions de la frontera hispanoandorrana. POLICIA D'ANDORRA

L’home que dijous de la setmana passada va marxar del país per complir cinc anys d’expulsió condemnat d’un delicte contra la llibertat sexual per haver perseguit i assetjat diverses dones s’ha presentat aquest matí a la frontera amb un advocat tot explicant que s’ho havia pensat millor i s’estimava més complir la pena de sis mesos de presó. Agents de policia l’han traslladat fins a les dependències judicials i, d’allí, a la Comella, on ja està ingressat. El condemnat, un resident de 31 anys, s’hauria mostrat molt penedit i ha assegurat que no hi tornarà.

L’ara empresonat va ser detingut dimecres de la setmana passada després que algunes noies que havien estat empaitades per un home amb barba i cabells negres que conduïa un vehicle tipus T-Cross de color negre -va resultar ser un Volkswagen Tiguan- i des de dalt del cotxe, els tirava floretes de mal gust alhora que les perseguia. Els assetjaments solien ser el diumenge i el dilluns, que era els dies que l'home tenia festa, i sempre quan ja fosquejava. De fet, l’home hauria actuat en dues etapes diferents. Just després del confinament i els darrers dies abans de ser arrestat.

Durant la primera etapa ja hi va haver dones que van denunciar la situació. I tot i que la policia va començar a sospitar de qui acabaria detingut i ara empresonat, no va tenir elements suficients per arrestar-lo. Però la setmana passada hi hauria tornat. I arran del fet que algunes de les seves víctimes van advertir de la situació a través de les xarxes socials i, també, del fet que algunes d’elles interposessin una denúncia, es va reactivar la investigació i al cap de poques hores es va procedir a detenir l’home a la botiga d’Escaldes en la qual treballava.

Façana de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Expulsat cinc anys del país l’home que perseguia i assetjava dones des del cotxe

Quatre de les dones que el van denunciar, una dotzena, van reconèixer sense cap mena de dubte el detingut com l’home que els havia perseguit amb el cotxe. Fins i tot en un cas va intentar, per la força, introduir al vehicle una de les assetjades, circumstància que va agreujar la qualificació penal del seu comportament. Amb tot, va ser sotmès a un judici ràpid pel qual va admetre tots els fets que se li imputaven. I se’l va condemnar a sis mesó de presó substituïbles per cinc anys d’expulsió.

Sabedor que la seva família, amb la qual també treballava, hauria decidit repudiar-lo, el condemnat va triar l’opció d’expulsió. I va marxar del país Durant tot el cap de setmana hauria estat amb altres familiars seus a la comarca catalana de l’Urgell. Hauria estat allí on l’haurien fet veure que, almenys, havia de lluitar per la seva filla, d’un any aproximadament. I això, entre altres coses, és el que l’hauria dut a canviar d’opinió. I a presentar-se a les autoritats andorranes tot assegurant que pensa complir la seva pena i que té clar, hauria assegurat, que no hi tornarà.

Comentaris (11)

Trending