Expulsat cinc anys del país l’home que perseguia i assetjava dones des del cotxe

Com a mínim quatre de les víctimes, que serien una dotzena, han reconegut el detingut, que ha estat condemnat per la via ràpida i ha acceptat deixar el Principat a canvi de no entrar a la presó

Façana de la Seu de la Justícia.
Façana de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

L’home que perseguia dones des del cotxe ha estat expulsat del país. Haurà d'estar com a mínim cinc anys fora del país. Era això o entrar a la presó, sis mesos. Com a mínim quatre de les víctimes, que serien una dotzena, han reconegut el detingut, un resident de mitjana edat, al tomb de 35 anys, que va ser arrestat aquest dimecres a la botiga on treballava. Se l’ha sotmès a un judici per la via ràpida i com que ha reconegut els fets que se li imputaven, inclòs el fet d’intentar fer entrar per la força al cotxe una de les noies que assetjava, ha estat condemnat.

L’acusat hauria actuat en dues fases que, com a mínim, hagi transcendit. Just després del confinament i ara, els darrers dies. De fet, va ser el fet que algunes de les noves víctimes comencessin a advertir per les xarxes socials que hi havia un home, amb unes característiques molt concretes, que assetjava noies que caminaven soles pel carrer, i des del cotxe els demanava el telèfon o els llançava suposades floretes que acabaven sent poc agradables, el que va reactivar una investigació que a l’estiu, tot i oberta, s’havia deixat al calaix.

Els fets reconeguts per l’acusat contemplen que en almenys una ocasió va mirar de fer entrar per la força una de les víctimes

L’home va ser detingut aquest dimecres poc després de la 1 del migdia a l’establiment on treballava, a la part alta de la parròquia d’Escaldes. Els responsables de la botiga des del primer moment es van desentendre totalment dels fets, que van considerar reprovables de ser certs, i van anunciar al seu entorn que el detingut seria acomiadat pel comportament, com a mínim, assetjador. De fet, algunes actituds d’excessiva proximitat amb les clientes també hauria mostrat en moltes ocasions, fins al punt que hi va haver qui va deixar d’anar a comprar per aquest fet.

La policia ja havia situat l’ara condemnat com a sospitós quan després del confinament el cos va rebre algunes denúncies en relació a un home amb un cotxe negre que perseguia dones sense baixar mai del vehicle. Els fets reconeguts per l’acusat contemplen que en almenys una ocasió va mirar de fer entrar per la força una de les víctimes. Tot i les sospites inicials que van tenir els investigadors policials, els elements obtinguts no van ser suficients per procedir a la detenció i l’assetjador, de cop i volta, i durant bona part de l’estiu, va desaparèixer.

Fins aquesta setmana. Algunes noies van tornar a advertir públicament que un home de barba i cabell negres, amb un accent característic de la zona geogràfica d’on és originari i un cotxe tipus com el que resultava que tenia el detingut -Volkswagen Tiguan- deia galanteries fora de lloc des del cotxe, ja fosc, a dones que passejaven en indrets com l’avinguda d’Enclar, l’avinguda Fiter i Rossell o la zona de la Bartra, a Encamp. La policia va recuperar l’expedient i amb els nous elements aportats per les víctimes d’aquesta setmana no va tenir dubtes: va dur a terme la detenció.

La botiga on treballa l'home estava tancada aquest migdia, poc després de la detenció.

Relacionat

L’assetjador de dones des de dins del cotxe és (suposadament) un botiguer d’Escaldes

En les darreres hores, abans de la posada a disposició judicial aquest migdia, com a mínim quatre de les denunciants hauria reconegut sense cap mena de dubte l’arrestat com l’home que els va perseguir amb el cotxe, que els reclamava a crits el telèfon o que els deia suposades galanteries que resultaven ser paraules del tot inapropiades. L’acusat ha estat sotmès a una ordenança penal, un judici ràpid, i tot admetent els fets, ha acceptat l’expulsió com a condició per no haver d’ingressar al centre penitenciari. Se l’ha condemnat a sis mesos de presó ferma commutable per una pena d’expulsió de cinc anys, que és el que finalment ha acceptat.L’establiment on treballava l’acusat condemna els fets

L’establiment on treballava el condemnat a emès un comunicat a través de les seves xarxes socials on condemna “enèrgicament les activitats extralaborals que el nostre empleat ha pogut causar a persones innocents del nostre entorn, del nostre barri, de la nostra parròquia, i del nostre país". I literalment explica que “portem tota una vida a la parròquia sent la tercera generació que procura donar servei a la gent del barri. En aquesta línia encara estem en xoc, ja que ahir vam perdre no només a un company de treball, sinó a un familiar que hem expulsat de la nostra vida, el qual ignoràvem el seu problema psicològic i les seves tendències que avui són motiu d'investigació. No només condemnem aquests 'presumptes fets', sinó que a més van en contra de la nostra religió. Avui estem incrèduls del que una persona pot arribar a fer fora de la feina, però som conscients també que potser no vam estar vigilants a casa nostra.
Que el nostre empleat sigui presumpte i per un fet delictiu, no ho tolerarem sota cap circumstància, almenys mentres duri l'investigació. Esperem que se sotmeti a tractament psicològic, perquè en la nostra família, en la nostra comunitat d'amics, i en el nostre entorn, som molt estrictes en aquesta matèria i intolerants amb qui falta al respecte. Demanem disculpes i perdó per aquest excés de confiança en una persona que pot ser no s'ho mereixia.”
 

Comentaris (14)

Trending