L’assetjador de dones des de dins del cotxe és (suposadament) un botiguer d’Escaldes

La policia ha detingut aquest migdia el sospitós de ser l’home que perseguia noies en diversos punts del Principat després que les darreres hores hagués tornat a actuar quan es pensava que ho havia deixat de fer

La botiga on treballa l'home estava tancada aquest migdia, poc després de la detenció.
La botiga on treballa l'home estava tancada aquest migdia, poc després de la detenció. Toni Solanelles

Si les indagacions de la policia no fallen, el suposat assetjador de dones, que havia reprès fa uns dies l’activitat persecutòria després d’haver desaparegut una temporada, seria un resident a Escaldes que treballa en una botiga familiar a la part alta de la parròquia. Allí l’haurien anat a buscar agents del cos aquest migdia, segons testimonis veïnals, després que per les xarxes socials s’encengués l’alerta sobre l’actuació d’un home que amb el cotxe, i des del cotxe, seguia noies, cridant-les, llançant-los floretes de mal gust o insistint perquè li facilitessin el telèfon mòbil.

Ja fa uns mesos la policia havia tingut notícies d’unes actuacions idèntiques. De fet, algunes de les afectades van arribar a formalitzar la corresponent denúncia en sentir-se assetjades, amenaçades, per un home que enfilat en un vehicle d’una certa alçada, negre tipus T-Cross, les escridassava. La fase més aguda de la seva activitat, en el que es podria denominar la primera onada, hauria estat just després del desconfinament. Arran de les denúncies esmentades, el cos de l’ordre va obrir una investigació que va permetre recopilar alguns indicis i apuntar cap a un sospitós. Però no hi havia prou elements, segons que han explicat algunes de les denunciants, per procedir a la detenció.

Una imatge d'arxiu d'un Volkswagen T-Cross, el cotxe que utilitzaria el sospitós

Relacionat

Alerta a les xarxes socials per un individu que assetja a dones des del cotxe

Just perquè se sentia observat, seguit, investigat o pel que fos -potser aquest element se sabrà més endavant-, les persecucions van deixar de ser-hi i el cas, malgrat mantenir-lo obert, va caure en sac mort. Durant tot l’epicentre de l’estiu no se n’ha sabut mai més res. Fins aquest dimecres. Les xarxes socials han començat a bullir amb l’exposició per part d’algunes presumptes víctimes de l’actuació, de nou, d’un desconegut d’entre 30 i 40 anys, de cabell i barba negres, amb un accent i uns trets característics de la seva procedència i les mateixes males arts que l’home que actuava just després del confinament.

Que si el telèfon, que si puja al cotxe, que si ets molt bonica, que si anem a fer un tomb. I en alguns casos, fins i tot, seguia les noies encara que fos a distància sobretot si elles marxaven a peu. Hauria actuat, sobretot, pels casos que s’han conegut, a zones com ara l’avinguda d’Enclar, a Santa Coloma; l’avinguda Fiter i Rosell d’Escaldes o la zona de la Bartra i l’entrada d’Encamp. Normalment, l’actuació persecutòria, intimidatòria en funció de la percepció de qui escaigui, es produïa ja de nit.

assetjament
Fragment d'un dels missatges que han corregut per les xarxes socials.

Algunes de les noies que s’han trobat els darrers dies amb casos similars han començat a fer córrer la situació, advertint a companyes o conegudes seves. Fins que finalment s’haurien formalitzat noves denúncies a la policia i les denunciants, una almenys, hauria donat elements prou sòlids com per reactivar aquella pista i aquell sospitós que la policia tenia al calaix. El descriptiu hauria coincidit fermament i agents de paisà han acudit a l’establiment on treballa el sospitós i després d’explicar-li de què es tractava se l’han endut detingut.

Just després del confinament, l’activitat de l’assetjador va ser força intensa i hi va haver denúncies, però ara feia un parell de mesos que no se’n tenia notícia; fins aquest dimecres

Pels volts de les 2 de la tarda, la botiga romania tancada. Feia una mitja hora, segons fonts veïnals -la policia oficialment no ha confirmat que s’hagi practicat cap arrest però sí ha admès una investigació en marxa arran de les múltiples alertes activades a través de les xarxes socials-, que havia estat detingut l’home, d’uns 35 anys. Alguns coneguts seus s’han mostrat estupefactes. Han reconegut que era un home que li agrada afalagar molt les dones. I que podia tenir un comportament una mica masclista. Però d’aquí a… Ara, ningú no posava el foc per ningú.

També han admès els veïns consultats que certament, algun moc i més hi tot s’havia guanyat d’alguna clienta arran d’alguns comentaris que suposadament pretenia fer en positiu però que resultaven, evidentment, tot el contrari. L’home, segons les mateixes fonts, treballa molt. Moltíssim. Hores i hores diàries. Això sí, amb un dia o dia i mig festiu. I és habitual que quan acaba la jornada, agafi el cotxe i vagi a donar tombs per indrets diversos del país “per relxar-se”. ¿Té un T-Cross? es pregunta als veïns. No. Un Tiguan. Negre. La similitud, però, es evident. Tothom se’n fa creus. Però ningú no descarta res. L’arrestat, en principi, ho negaria tot.

Comentaris (7)

Trending