L’AMPA de la Sagrada Família reclamarà a la tresorera empresonada el perjudici sofert

La junta de l’associació exposa en una assemblea extraordinària que la processada simulava transferències a proveïdors que sempre anaven a parar a un mateix compte bancari que controlava ella

Un dels accessos al col·legi Sagrada Família.
Un dels accessos al col·legi Sagrada Família. Toni Solanelles

La junta directiva de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del col·legi Sagrada Família emprendrà accions legals per personar-se en la causa oberta contra la fins ara tresorera del col·lectiu per reclamar-li el perjudici sofert. En global, segons la documentació recopilada per l’AMPA, l’ara empresonada s’hauria transferit a comptes seus uns 47.000 euros, encara que prop de 15.000 s’haurien pogut recuperar perquè s’haurien pogut fer retrocedir les operacions últimament ‘activades’ per la processada.

En efecte, la dona, resident al país de 38 anys, membre de l’AMPA des de l’octubre del 2021, mare d’un nen d’ara cinc anys, i tresorera des del juliol de l’any passat, va ser detinguda dimarts després de la denúncia formalitzada dies abans, amb documentació precisa annexada, per les pròpies responsables de la junta de l’associació. I des d’aquest dimecres a la nit, la ja ex-tresorera dorm a la Comella de manera preventiva. La processada no hauria acceptat una condemna ràpida ferma.

“La junta no tolera cap tipus de conducta il·lícita per part de cap dels nostres membres”, però també s’ha indicat, i així s’ha manifestat a través d’un comunicat, que serà la Justícia qui haurà de dictaminar fins on ha arribat el comportament suposadament delictiu de la fins ara tresorera

El seu objectiu, segons algunes fonts, seria intentar rescabalar el perjudici causat i, així, mirar que la pena sigui el més baixa possible. Per l’acusació que se li formula, podria estar entre reixes entre tres mesos i tres anys, encara que eventualment, al seu dia, el Tribunal de Corts podrà observar, si escau, que una part de la condemna sigui condicional. En tot cas, caldrà veure com evoluciona la causa i la junta ja ha contractat els serveis d’un advocat per iniciar les accions legals que s’escaiguin. Així ho ha explicat la junta presidida per Eva Sánchez en una assemblea general extraordinària celebrada aquest vespre a l’escola, en presència de bona part del claustre, que tot sovint participa en les reunions de la junta.

Durant l’assemblea s’ha explicat que “la junta no tolera cap tipus de conducta il·lícita per part de cap dels nostres membres”, però també s’ha indicat, i així s’ha manifestat a través d’un comunicat, que serà la Justícia qui haurà de dictaminar fins on ha arribat el comportament suposadament delictiu de la fins ara tresorera, que va gaudir de la confiança de la junta durant mesos. Pares i mares de l’escola assistents a l'assemblea han mostrat tot el seu suport a les accions dutes a terme per la junta entre moments d'emocions.

Una imatge de l'escola Sagrada Família.

Relacionat

Commoció al col·legi Sagrada Família pel ‘forat’ a l’AMPA que ha portat la tresorera a la presó

En tot cas, hores d’ara, segons la junta de l’AMPA, “la nostra prioritat és recuperar aquestes diners per als projectes que portem a terme”. Les responsables de la directiva de l’associació han assegurat, així ho recull el comunicat, que no se sap què hauria portat la tresorera a actuar com ho hauria fet -des de la tardor passada, més o menys, estava en ple procés de separació- però sí que han explicat alguns detalls del ‘modus operandi’ que hauria emprat.

Així s’ha explicat que es van descobrir tot un seguit de transferències bancàries adreçades a proveïdors de l’AMPA però amb un número de compte que no corresponia, i que realment era de la tresorera ara empresonada. “En detectar aquesta actuació es va formalitzar una primera denúncia -hauria estat divendres de la setmana passada- davant el servei de policia, a la qual van anar seguint diferents complements.”

Comentaris (11)

Trending