L’agressor del matxet podria ser acusat d’homicidi en grau de temptativa

El segon detingut per la batussa d’Encamp també va agredir amb un ganivet una de les dues noies que es trobaven al domicili del Pedral, on l’alcohol i l’‘speed’ hi van córrer de valent durant bona part del diumenge

Edifici del carrer del Pedral d'Encamp on a la planta baixa hi va haver diumenge a la nit la batussa.
Edifici del carrer del Pedral d'Encamp on a la planta baixa hi va haver diumenge a la nit la batussa. G. P.

Els dos detinguts tenen una llista d’antecedents d’allò més llarga per l’edat que tenen; tot just si arriben a la vintena. I una vida desestructurada des d’encara més joves. La batussa de diumenge a la nit a Encamp no va ser res més que l’exemplificació de tot plegat. Consum desmesurat d’alcohol i droga i a la mínima -el motiu exacte no ha transcendit- una guspira que va encendre la violència. L’agredit de més intensitat hauria estat el primer en usar un ganivet contra una de les noies. I la parella d’aquesta hauria respost amb un matxet que tenia exposat al domicili.

El jove que va utilitzar el matxet, i que va ser el primer en quedar formalment detingut al despatx central de la policia -el segon, no hi ha estat traslladat fins aquest matí quan se l’ha donat d’alta a l’hospital, podria ser acusat d’una temptativa d’homicidi. Diverses fonts consultades han assegurat que si en lloc de fer anar l’arma blanca de forma circular hagués optat per una altra forma d’atac, probablement l’agressió hauria estat molt més greu. Segurament letal. Al segon dels detinguts, els talls del matxet li van quedar ben a prop de la jugular. Sortosament, tot va quedar amb uns talls visibles però força superficials a la cara i al coll, i una afectació notable al tomb de l’orella que s’ha hagut de cosir.

La batussa va ser el colofó d’una vetllada de ‘despilfarro’ entre beguda i ‘speed’. La trobada s’hauria iniciat pels volts del migdia de diumenge. I l’altercat va ser una estona abans de les 10 de la nit, quan els quatre concernits -dues parelles- ja presentaven un estat d’alteració provocat pel consum de l’alcohol i la droga força notable. El jove que acabaria sortint més malparat hauria començat a trencar diversos elements del parament decoratiu i de la llar del domicili on estaven, al carrer del Pedral, on vivia el noi que acabaria emprant el matxet, de notables dimensions, i la seva parella.

Un cotxe patrulla policial al carrer del Pedral, on van passar els fets.

Relacionat

Detinguts l’agressor i l’agredit en la batussa d’Encamp

Aquesta darrera presentaria alguns talls a les mans que li hauria fet el segon noi detingut, que també va propinar-li diferents cops a la cara. Hauria estat a aquestes agressions a les quals hauria respost, de manera desmesurada, el titular del domicili. I ho va fer amb el matxet que tenia exposat. Després de fer-li els talls a la cara, l’agressor hauria sortit disparat del domicili, suposadament, per la por que tenia a l’altre noi, que físicament era més fort que ell, segons que han explicat fonts coneixedores del cas. I segons que hauria explicat l'implicat mateix en les seves declaracions davant la policia.

També el ferit sortiria corrent cames ajudeu-me del pis de la planta baixa del número 17 del carrer encampadà del Pedral. Es refugiaria en una entrada del proper carrer Balcó del Solà on el va controlar la policia, que no ho va tenir fàcil per poder-lo reduir. De fet, segons les fonts, perquè li poguessin fer les primeres cures, el jove va haver de ser emmanillat. De fet, formalment ja llavors les patrulles policials que van acudir al lloc dels fets el van considerar detingut. Però no ha entrat a les cel·les fins que aquest matí no se li ha donat l’alta hospitalària.

Patrulles de policia al carrer Balcó del Solà, un dels escenaris de la moguda.

Relacionat

Batussa a ganivetades a la zona del Pedral d’Encamp

Els dos joves passaran a disposició durant la jornada d’aquest dimarts, segons les fonts. I davant la llarga llista d’antecedents, i davant la gravetat dels fets -que sortosament no hauran tingut unes conseqüències letals-, amb violència, ganivets, alcohol i drogues tot barrejat, no seria del tot descartable que els dos nois acabin ingressant al centre penitenciari. En tot cas, això ho decidirà aquest dimarts la Batllia. El que és segur, han indicat les fonts, és que es tracta de dos exemples més de joves amb un malaurat currículum familiar i d’addiccions.

Exemples que no són aïllats. Però que en un moment donat acaben duent-se a l’extrem. De fet, al jove que va usar el matxet se li va comissar al domicili també una mena de pistola elèctrica que el dia abans ja hauria emprat per amenaçar a algunes persones i intentar-los, almenys intentar-los, robar.

Comentaris

Trending