Detinguts l’agressor i l’agredit en la batussa d’Encamp

Els quatre implicats en l’altercat al carrer del Pedral havien estat bevent i fumant junts des de primera hora de la tarda i arran d’una discussió entre ells la situació s’hauria violentat

Un cotxe patrulla policial al carrer del Pedral, on van passar els fets.
Un cotxe patrulla policial al carrer del Pedral, on van passar els fets. G. P.

La policia detindrà tant l’agressor com l’agredit en la batussa que hi va haver aquest diumenge a la nit a Encamp. Els investigadors han d’aclarir què caram va passar. Però el que està clar és que després d’una tarda de consum d’alcohol i drogues, una discussió que hauria pujat de tot hauria comportat que l’inquilí del pis on van succeir els fets arremetés contra un dels seus ‘convidats’ a cops de matxet. El ‘convidat’ hauria agredit prèviament a la companya de l’agressor i també s’hauria enfrontat als policies quan van intervenir una vegada esclatat l’altercat.

Tots quatre implicats volten la vintena d’anys i tots són poc o molt coneguts en l’ambient de les drogues al país. Com a mínim una de les noies, que en principi estan en llibertat i sense cap mesura ni càrrec, ja va estar implicada -i detinguda- en el cas del ‘narcopis’ del carrer del Pui d’Andorra la Vella. Malgrat que les lesions causades al segon dels nois podien haver estat molt greus, sortosament l’agressor ‘no va encertar’ i després d’una nit d’ingrés i observació hospitalària, mèdicament se li ha donat l’alta aquest matí però el jove havia de quedar detingut. L’agressor del matxet ja havia estat controlat i arrestat anit mateix enmig d’un notable enrenou a la zona del Pedral d’Encamp, on es van haver de desplaçar diverses patrulles de policia, bombers, ambulàncies i el SUM.

Patrulles de policia al carrer Balcó del Solà, un dels escenaris de la moguda.

Relacionat

Batussa a ganivetades a la zona del Pedral d’Encamp

El jove agressor i primer detingut ja hauria estat tot el cap de setmana molt violent, causant altres aldarulls pels quals ja havia hagut d’intervenir la policia. De fet, fonts veïnals van explicar que dissabte hauria atemorit un altre jove de la parròquia i l’hauria intentat robar tot usant una eina de descàrregues elèctriques. Aquesta arma, com el matxet, haurien estat localitzats al domicili del carrer del Pedral on van succeir els fets, segons testimonis presencials, i haurien estat comissats per la policia.

L’únic dels quatre implicats que formalment ha hagut de ser atès a l’hospital, segons fonts del centre mèdic, és el segon dels nois implicats que quedarà detingut. Hauria estat atès de lesions superficials produïdes per arma blanca. Era tal el seu estat d’alteració després dels fets que hauria marxat del lloc dels fets, al carrer del Pedral, i s’hauria refugiat en un portal del carrer Balcó del Solà. Perquè els serveis mèdics el poguessin atendre inicialment a la via pública mateix, la policia l’hauria hagut de reduir.

Els investigadors de la policia, que ja van iniciar ahir mateix les indagacions -els fets van passar una estona abans de les 10 de la nit- hauran d’intentar reconstruir en les properes hores allò que més o menys hauria passat entre els quatre nois, abans no siguin posats a disposició judicial els dos detinguts. Com a mínim el responsable dels cops de matxet ja és conegut entre el veïnat per la seva habitual conflictivitat.

Comentaris (1)

Trending