'Vacances en pau' i la caravana solidària, en la reunió entre PS i el Front Polisario

Fa sis anys que els nens sahrauís no poden venir a l'estiu al país, mentre que la pandèmia va aturar el transport de material humanitari als refugiats

Representants del Front Polisario amb Pere López, Pere Lòpez i la presidenta de Creuem Fronteres, Lluïsa Hurtado
Representants del Front Polisario amb Pere López, Pere Lòpez i la presidenta de Creuem Fronteres, Lluïsa Hurtado

El Partit Socialdemòcrata (PS) i el Front Polisario han mantingut una trobada on s’han tractat els diferents temes que afecten les dues parts, principalment, el projecte Vacances en pau, que actualment està en stand-by, i la caravana solidària, que proveeix d’assistència al poble sahrauí.

El representant del Front Polisario per Andorra i Catalunya, Abidin Bucharaya, s'ha desplaçat a Andorra aquest dilluns, per fer un repàs amb el PS, encapçalat pel president i la presidenta suplent del grup parlamentari, Pere López i Judith Salazar, de la situació en la qual es troba el Poble Sahrauí i la solidaritat que ha demostrat la població andorrana respecte d'aquest conflicte.

La darrera caravana (2019) en el campament.

Relacionat

Creuem Fronteres prepara una nova caravana solidària el mes d’octubre

D’una banda, s’ha posat sobre la taula que el projecte ‘Vacances en Pau’ fa sis anys que, per diversos motius, els nens sahrauís no poden desplaçar-se a Andorra per passar dos mesos al Principat. Uns dies que, a banda de gaudir d’activitats lúdiques i de l’acollida d’una família, passen una revisió mèdica i, en cas que sigui necessari, resoldre qualsevol problema sanitari.

D’altra banda, també s’ha tractat la iniciativa de la caravana solidària. Un projecte amb el qual es fa arribar material d’ajuda humanitària al poble sahrauí. La pandèmia ho va parar i des del 2019 no se’n fa cap. Ara, si no hi ha cap imprevist, es reprendrà el projecte amb una nova caravana que sortiria del país a la tardor.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending